Anemoner og orkideer
I øvrigt vil du finde de fleste af skovens planter i Grevinge Skov. Om foråret er der anemoner, selv om rådyrene spiser deres rødder. Du kan også finde fx skovsyre, stor fladstjerne og springbalsamin.
Der er også orkideer i skoven. Det er ægbladet fliglæbe, der er hundredevis af i juni-juli, og skovhullæbe, der typisk står i vejkanterne rundt omkring i skoven.
Ægbladet fliglæbe kan blive næsten en meter høj. Selve blomsterklasen er 7-25 cm lang, og blomsterne er små og lysegrønne. Derfor overser man den let, selv om blomsten kan blive så stor. Ægbladet fliglæbe er ikke sjælden, men den er fredet og må som andre orkideer hverken plukkes eller graves op.
Skovhullæbe kan blive ligeså høj og har grønne eller brune blomster. Den blomstrer fra juli til september. Rådyr spiser den på grund af dens store indhold af nektar. Den vokser i skove og i krat og er en af vore mest almindelige orkideer.
Naturnær skovdrift
Skoven fået et langt mere naturligt og vildt udseende efter at man er gået over til naturnær skovdrift. Det betyder bl.a., at skoven får lov til at så sig selv og i større udstrækning passe sig selv.
Naturstyrelsen genskaber også mange af de gamle vådområder, der engang blev drænet væk og beplantet. Selv om der ikke er søer i skoven er der mange vandløb og små vandhuller, og når man holder op med at vedligeholde dræn, vil gamle vådområder helt naturligt blive genskabt.
Udover at give nye og bedre betingelser for et mere varieret plante- og dyreliv, betyder det også, at underskoven bliver mere uigennemtrængelig med undervegetation i form af buske og krat som fx tjørn, slåen, benved og kvalkved. De typiske søjlehaller med høje ranke bøgetræer bliver afløst af en skov i flere etager.