Praktisk information

Download vandretursfolder med kort over Nordby Bakker

Find vej

For at komme til Samsø kan man sejle fra Hou i Jylland til Sælvig på Samsø med Samsø Rederi. Eller fra Kalundborg på Sjælland til Ballen på Samsø med SamsøFærgen.

På den nordlige del af Samsø strækker Nordby Bakker sig fra Issehoved i nord til Asmindør Hage i syd.  Områdets hovedby er Nordby, hvorfra vejene fører til forskellige dele af Nordby Bakker.

Book billetter fra Hou til Sælvig med Samsø Rederi

Book billetter fra Kalundborg til Ballen med SamsøFærgen

Parkering

Der er parkeringspladser tæt ved de fleste seværdigheder i Nordby Bakker. I alt 11 nummererede p-pladser, som kan ses på kortet i vandretursfolderen over Nordby Bakker.

Der må køres på de fleste jordveje, men vær opmærksom på at der også er private jordveje, hvor der ikke må køres eller cykles.

Offentlig transport

Fra færgerne i Ballen og Sælvig kører bus 131 til Nordby. Herfra må man gå til Nordby Bakker – der er 4 km til Issehoved og 2 km til Ballebjerg.

Køreplan for bus 131 finder du på Rejseplanen.

Handicapforhold

Nordby Bakker er stort set i naturtilstand, og de fleste steder er det vanskeligt at færdes for gangbesværede og kørestolsbrugere. Fra flere af p-pladserne er der dog god udsigt over landskabet. Ved Vestballegård er det muligt at køre helt ned til stranden. Dele af kyststrækningen syd for Petersborg er tilgængelig for kørestol med hjælper. Også ved Vandstedet (4 på kortet) er det muligt at komme helt tæt på havet.

Book en aktivitet

En del af Naturstyrelsens områder på Samsø og Tunø er åbne for arrangementer og aktiviteter. Men hvis aktiviteterne påvirker andre mennesker i naturen eller dyr og planter, er det nødvendigt at søge tilladelse.

Se, hvilke aktiviteter, der kræver tilladelse og søg om tilladelse

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel og mountainbike

Du må kun cykle på vejene - ikke på vandrestier, overdrev eller op og ned ad skrænter.

Læs også Mountainbike-kodeks

Med hund i skoven

Hunde skal altid være i snor. Eneste undtagelse er langs stranden i vinterhalvåret fra 1. okt. til 31. marts, hvor hunde må løbe frit. Det kræver dog, at du har kontrol over din hund og kan kalde den til dig.

Læs mere om at have hunde med i naturen