Aktiviteter i Ulkerup og Annebjerg Skov

Vandreture

I Ulkerup Skov er der en vandrerute markeret med gult, der kommer rundt om mange af seværdighederne i skoven. Ruten er på 4,5 km, men den kan let gøres kortere eller længere ved brug af skovens tætte vej- og stisystem. Turen er handicap-egnet bortset fra i tøbrudsperioder, og når der transporteres træ på vejene.

Ulkerup Overdrev er også et dejligt sted at gå tur. I folderen Tur på Ulkerup Overdrev er der indtegnet en rute på i alt fire km, der kan afkortes eller forlænges efter behag.

Se folderen - Tur på Ulkerup Overdrev

Vandrerute 122 er en 11,3 km lang rute, der går gennem Annebjerg Skov, Ulkerup Overdrev og Ulkerup Skov. Turen starter ved P-pladsen ved Museum Odsherred. Gå lidt mod vest ad Annebjerg Stræde og følg så skiltningen – rute 122. Du kan læse mere om turen i bogen ”Vandringer i Odsherred”.

På turen kommer du bl.a. forbi det højeste punkt i Annebjerg Skov, Manglebjerg. Du passerer Kongebøgen, kommer ind over Ulkerup Overdrev og ind i Ulkerup Skov, hvor du kan aflægge den nedlagte landsby et besøg og lytte til Ulkerup-sjælene.

Orienteringsløb

Naturstyrelsen har i samarbejde med Holbæk Orienteringsklub opsat 35 faste orienteringsposter i Annebjerg Skov. Den enkelte post er en 60 cm høj pæl med et skilt med nummer, refleksbånd og en klippetang. Klippetangen er forsynet med en kode, som du klipper i det medbragte kontrolkort, så du kan bevise, at du har fundet posten. Du kan enten starte ved Barkladen ved Vangehus, Egebjergvej 172. Der er både begynder, lette og mellemsvære baner.

Har du aldrig løbet orienteringsløb, men vil gerne prøve, så kan du begynde med den 2,3 km lange prøvetur med i alt syv poster. Turen begynder ved Barkladen.

Læs mere om turen i folderen "Find vej i Annebjerg Skov på holbaekorienteringsklub.dk

Hvis du har mod på mere kan du downloade kortet med samtlige 35 poster. Her kan du også foretage en elektronisk registrering og se posternes GPS koordinater.

Med stave

Stavgængere har mulighed for at komme på skattejagt i Annebjerg Skov. Orienterings-walking er navnet. Man benytter de ruter, der er etableret til orienteringsløberne. Man kan vælge mellem flere forskellige ruter, der kommer forbi skovens seværdigheder.

Download kortet på findveji.dk

Geocaching

Geocaching er en sport, hvor du ved hjælp en GPS-modtager kan finde ”skatte” i skoven. En cache bliver gemt, og gps-koordinater samt en beskrivelse af stedet offentliggøres på geocachings hjemmeside.

Find koordinaterne på geocaching.dk

Mountainbike

Der er ingen afmærkede mountainbikeruter i Annebjerg og Ulkerup Skove, men du må gerne cykle på alle vejene, når blot du tager hensyn til de gående.

Udstillingshuset i Ulkerup Landsby. Foto: Tobias Markussen

I kajak

Du kan finde mere info om kajaksejlads og kajakruter udinaturen.dk

Blandt andet en tur langs Isefjordens vestbred fra Holbæk til Rørvig, der passerer Ulkerup og Annebjerg Skov. Turen kan deles op i tre etaper til tre dage. Turen er på i alt 60 km.

Find et sted at overnatte på Udinaturen.dk

Til hest

Der er udlagt ridestier i Ulkerup Skov, Ulkerup Overdrev og Annebjerg Skov. Desuden må du ride på alle veje, men husk at tage hensyn til de andre skovgæster.

Læs mere om ridning

Med hund

Du skal have din hund i snor overalt i Ulkerup Skov, Ulkerup Overdrev og Annebjerg Skov. Den nærmeste hundeskov er Grønnehave Skov mellem Nykøbing og Annebjerg Skov. Her kan hunden gå løs, hvis du har fuld kontrol over den.


Mere om Ulkerup og Annebjerg Skov:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk