Aktiviteter i Ulvshale og Nyord

Ulvshale og Nyord inviterer til naturoplevelser af mange slags. Her kan du se på fugle, udforske den eventyragtige skov, slentre gennem de smalle stræder i Nyord By, bade fra en af Danmarks fineste sandstrande eller opleve stjernehimlen uden forstyrrende lys.

Cyklist i Nyord havn. Foto: Tobias Markussen

Se strandengene fra oven eller til fods

Det imponerende fugleliv på strandengene på Ulvshale og Nyord opleves bedst fra et af områdets tre fugletårne. Husk kikkert! Du kan også udforske engene til fods. Af hensyn til fuglene og de græssende husdyr skal du dog holde dig på veje og stier. Stierne kan i vinterhalvåret være delvist dækket af vand. Fra fugletårnet på Ulvshale kan du se ud over Gåsesøen og engene omkring den.

Frokost i Nyord by. Foto: Tobias Markussen

Udforsk Ulvshale via 5 smukke vandreruter

De 5 afmærkede vandreruter fører gennem Ulvshales meget afvekslende natur med skoven, klitten, heden og engene. Stierne udgår fra Ulvshale Naturcenter samt fra P-pladsen ved Nyord-broen. I naturcentret fortæller en udstilling om Ulvshales natur og historie. Her finder du også et friluftskort, der indbyder til at udforske Ulvshale eksotiske natur.

Den eventyrlige Ulvshaleskov inviterer til nærmere udforskning. Her kan du opleve et urskovsagtigt vildnis med alskens træer og buske. Om efteråret er skoven et fint sted at gå på svampejagt.

Download rutebeskrivelse for de 5 ruter her:

RUTE 1 – Over stok og sten, 2,5 km

RUTE 2 – Udsigt, eng og hede, 4 km

RUTE 3 – I tipvognens spor til Skansen, 1,5 km

RUTE 4 – Den eventyrlige urskov, 3 km

RUTE 5 – Luft tankerne ud, kort tur 1,5 km eller lang tur 2,5 km

ALLE RUTER - og forslag til kombinationer

Ulvshale strand. Foto: Tobias Markussen

Hop i havet ved Ulvshale

Ulvshale Strand på østsiden af halvøen byder på kilometervis af fint, hvidt sand. Når vinden kommer fra øst, kan du være heldig at finde rav her. Stranden er Blå Flag-strand med fin badevandskvalitet og en handicapegnet sti til stranden.

Se på fugle på Nyord Enge

På Nyord er der to fugletårne. Tårnet ved Nyord Enge har udsigt over hele landskabet med strandengene. Fra tårnet ved Naturcenter Hyldevang kan du se engene mod syd. Husk kikkert!

Gå tilbage i tiden i Nyord By

Fra Naturcenter Hyldevang fører den gamle markvej ”Under Grøfterne” langs engene til Nyord By. Her kan du se kirken, besøge lodsudkigget Møllestangen med en udstilling om lodseriet på Nyord eller bare indsnuse stemningen i de smalle stræder og den lille havn. Ved at følge ”bi-vandrestien” kommer du rundt og ser det meste af Nyord, og her kan du opleve mange forskellige arter af vilde bier.

Læs mere om bi-vandrestien

Nyord havn. Foto: Tobias Markussen

Tag trampestien til tænkebænken

Fra Nyord By kan du tage trampestien langs kysten til tænkebænken ved Vesternæs. På Møn og Sydsjælland findes op mod 50 tænkebænke, alle placeret på smukke udsigtspunkter i landskabet. Her kan du slå dig ned for at nyde lyden af stilhed – og bare være til. Fra Vesternæs går en markvej tilbage til landevejen. Fra toppen af bakken kan du nyde udsigten over Nyord og havet.

Brug sanserne ved Hyldevang Naturcenter

Hyldevang Naturcenter er indrettet i Nyords eneste udflyttergård. Gården er under indretning til center for Biosfære Møn. I den gamle have kan du finde bi-venlige blomster og et stort insekthotel. Her er desuden legeplads, bålhytte og shelters. I madpakkerummet kan du se en udstilling om Nyord, om trækfuglene og om stjernehimlen.

Læs mere om Møn Biosfære

Shelter ved Hyldevang naturcenter. Foto: Tobias Markussen

Se på stjerner i et rigtigt mørke

Stjernehimlen over Møn og Nyord er en oplevelse i særklasse. Her bliver det virkelig mørkt – her er ingen forurening fra elektrisk lys.

Læs mere om Dark Sky møn og Nyord