Tversted Klitplantage

Vandretursfolder nr. 44

I bunden af Tannis Bugt, mellem Tversted by og Skiveren, ligger Tversted Klitplantage med Tverstedsøerne. Det er Nordjyllands ældste plantage og et yndet udflugtsmål. Her er en stor og spændende naturlegeplads, madpakkehus, grillpladser, udsigtstårne og mulighed for at overnatte i shelters. Den gamle gård, Østerklit, med rødder tilbage i 1600-tallet, er også er besøg værd. Her findes også Danmarks eneste fungerende stokmølle. Den åbne slette omkring gården giver en unik mulighed for at danne sig et indtryk af det oprindelige kulturlandskab, som det her så ud før plantagen blev anlagt.

Bemærk: Grøn rute er sløjfet og findes ikke længere afmærket i skoven

Udgivet af Naturstyrelsen. Revideret 2013. Må citeres mod kildeangivelse. Trykt udgave kan fås gratis på biblioteker og turistbureauer, samt ved henvendelse til Miljøministeriet.

Læs publikation

Ture i private skove

Dansk Skovforening udgiver foldere med vandreture i skove, som ejes af private, kommuner og stiftelser. I private skove må du færdes på veje og stier fra kl. 6 til solnedgang. Husk, at hunde altid skal føres i snor. Folderne med ture i private skove er udgivet med støtte fra Naturstyrelsen. Find dem på Dansk Skovforenings hjemmeside.

Naturguider

Find inspiration i vores naturguider til at tage ud og opleve Danmarks mangfoldige natur.

Læs mere