Byfogedskoven og Krøyers Hus

02-07-2010

Folder med en kort beskrivelse af Byfogedskovens historie og historien om byfoged O. Chr. Lund, der sammen med en tidligere negerslave Jan Leton tog initiativ til den første sandflugtsbekæmpelse ved at plante skov.

Byfogedskoven og Krøyers Hus Med folderen ”Byfogedskoven og Krøyers Hus” i hånden får du en kort beskrivelse af Byfogedskovens historie og historien om byfoged O. Chr. Lund, der sammen med en tidligere negerslave Jan Leton tog initiativ til den første sandflugtsbekæmpelse ved at plante skov. Du får indsigt i, hvordan det tidligere byfogedkontor og en vognport blev til Krøyers hus. Du kan også læse, hvad der skete med huset efter P. S. Krøyers død i 1909, og om hvordan negerslaven Jan Leton havnede i Skagen.

Læs eller download folderen:

Udgivet af Naturstyrelsen, 2009. Må citeres mod kildeangivelse. Kan fås i trykf udgave på Skagen Turistbureau og i folderkassen ved Krøyers Hus.


 

Læs publikation

Naturguider

Find inspiration i vores naturguider til at tage ud og opleve Danmarks mangfoldige natur.

Naturen netop nu

Naturen netop nu. Foto: Colourbox

Hvad gør skovens dyr om vinteren? Hvornår vågner bierne igen? Hvilke blomster kan jeg finde i naturen om sommeren? Vi har samlet et overblik over, hvad der sker i naturen netop nu .