Lettilgængelige faciliteter

Her kan du finde inspiration til lettilgængelige naturoplevelser over hele landet

Velkommen

Velkommen til Naturstyrelsens side for dig, der gerne vil ud i vores skønne natur, men som måske føler dig udfordret eller begrænset, fordi du sidder i kørestol, bruger rollator, triller med barnevogn eller lignende.

I Naturstyrelsen arbejder vi mod, at naturen skal være for alle. Og du skal vide, at vi dermed løbende forsøger at sikre, at naturen så vidt muligt også er åben og tilgængelig for dig.

Vi ved godt, at det ikke er alle steder, der er tilgængelige i dag, og at vi ikke er i mål endnu - men vi arbejder løbende på at forbedre tilgængeligheden i de statslige naturområder, så flere kan få glæde af vores fælles natur.

På denne side vil vi gerne fremhæve en række af de naturoplevelser og faciliteter landet over, der allerede tilbyder lettilgængelige forhold eller faciliteter. 

Kortet viser ikke alle lettilgængelige naturoplevelser i Danmark men et udsnit af faciliteter og oplevelser på de statslige naturområder, der er nemt tilgængelige, delvist tilgængelige eller som f.eks. rummer handicapvenlige faciliteter, fast underlag, eller andre muligheder, som gør det muligt for flere at komme ud i naturen.

Rigtig god tur!