Margueritruten - Fyn og Øhavet

Foto: Andreas Holten Sejbjerg

Alle Margueritruter fører til Fyn

- eller i hvert fald gør de det fra Jylland, Sjælland, Als, Ærø og Langeland/Lolland.

Kommer man fra Lolland, følger man Margueritruten hen over Langeland og Tåsinge mod Fyn. På Langeland kan man tage afstikkere både til Sydlangeland til store åbne græssletter med vilde heste og til Nordlangeland med en af landets smukkeste bøgeskove. Eller køre direkte til Svendborg på Fyn over broer og med udsigt til sejlskibene på sundene.

Man kan også nå Svendborg fra Ærø. Her kan man besøge skredskrænterne ved Voderup Klint, der er et to kilometer langt område, som er skredet ned på kysten og har dannet noget, der ligner tre kæmpe trappetrin.

De velbesøgte Sydfynske Alper

Fra Svendborg går ruten sydover og bugter sig ind og ud fra kyst til skove og småbyer, indtil man når De Sydfynske Alper. De består af Svanninge Bakker, Sollerup Skov og Svanninge Bjerge og udgør det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Alperne er meget velbesøgte både af tobenede og firbenede. Og så er der en flot bestand af padder i søer og vandhuller, blandt andet springfrø, butsnudet frø, spidssnudet frø og lille og stor vandsalamander.

Helt ny skov og 600.000 træer

Kommer man fra Jylland kører man på broen hen over Danmarks største naturpark, den marine Naturpark Lillebælt. Vejen går mod Assens, hvorfra man kan tage en afstikker til halvøen Helnæs og nyde den særprægede klyde fange smådyr med det krumme næb forår og sommer. Og på vej mod Odense kan man besøge Elmelund Skov, der er den største nye skove i Danmark. I 2014 blev der plantet ikke mindre end 600.000 træer af 30 forskellige sorter netop her.

Læs mere om Margueritruten her