Vandkalven

Vandkalven har bl.a. et stort madpakkehus.

Vandkalven, som ligger i Tisvilde Hegn, er en base for naturvejledning, grillplads og primitiv overnatningsplads.

Stedet

Vandkalven er en gammel lergrav, som ligger tæt på Asserbo slotsruin i Tisvilde Hegn. Stedet er karakteriseret af stejle skrænter ned til en sø i bunden. Der er et vandværk i forbindelse med søen, så den jævnligt for fornyet sit vand. På en af skrænterne er der bygget en stor halvåben madpakkehytte med ca. 30 siddepladser. Stedet har også en skurvogn med en del udstyr, som net , lupper, håndbøger, bestemmelsesduge mv. som kan bruges i forbindelse med formidlingen.

Stedet bruges også som primitiv overnatningsplads og der er et shelter, grillsteder, vand og toilet.

Formål

Stedet har længe fungeret som udflugtsmål for skoler, børnehaver og andre grupper og der er mulighed for at få naturvejledning. Målet er at udbrede kendskabet til naturen og de sammenhænge der er mellem levesteder, dyr, planter og menneskers brug af naturen. Emnerne vil naturligt koncentrere sig om livet i vandhullet, men andre emner, som har med skoven og naturen at gøre kan også tages op. Stedet er omgivet af skov, så der er masser af muligheder for at udforske den.

Tilbud

Vi tilbyder naturvejledning mod betaling med udgangspunkt i Vandkalven året rundt. Men institutioner og skoleklasser kan også efter aftale leje vandhulsgrej og andet udstyr til undersøgelse af naturen på egen hånd.

Naturvejledningen kan også foregå med udgangspunkt i andre af Naturstyrelsen Nordsjællands områder.

 

Turbeskrivelser

Ture med andre emner kan aftales direkte med Christian T. Jensen

Praktiske forhold:

Vandkalven ligger i Tisvilde Hegn ca. 500 m øst for Asserbo slotsruin

Buslinie 319 stopper ved Tvedelindsvej Gå heraf ca. 1 km.

Book
Skovløber Christian Thinggaard Jensen
Tlf. 23 21 53 16 (kl. 8.00 - 15.00)
ctje@nst.dk

Find vej: