Året rundt i Feldborg Skovene

Forår

Løvskoven – særlig mellem skovridergården Feldborggård og Stjernehus – står smukt, når der kommer blade på træerne. Det er også årstiden til at samle pors til snaps, det er særligt godt i de åbne, fugtige områder i plantagens sydøstlige del.

Der er også god mulighed for at komme ud og lytte til spætternes trommen og gjalden.

Sommer

I juni yngler natravnen og man kan høre den særlige lyd, når den hævder territoriet. Natravnen har en snurrende lyd, der minder om en gammel symaskine eller fjern knallert.

Sidst på sommeren er det sæson for at plukke lyng på de åbne hedearealer i plantagen. Det er også muligt at finde tyttebær og tranebær på de åbne arealer og sporadisk i lysningerne i skoven.

Efterår

Særligt i granplantagen er der mulighed for at samle kantareller og andre svampe.

Kronhjortenes brunstbrøl i slutningen af september og oktober er i sig selv en udflugt værd. Kør direkte ind i skoven på de offentlige veje og gå ad skovveje og stier ind i skoven og gør holdt ved de åbne arealer for at lytte.

Rævekær og Lille Rævekær er særligt gode steder at lytte og måske få et glimt af Danmarks største hjort i brunst.

Vinter

Er der faldet sne, er der rig mulighed for at finde dyrespor og følge dyrenes færden rundt i skoven. Der bliver også udlagt langrendsløjper til skiløbere. Læs mere på nst.dk.