Aktiviteter i Blokhus Klitplantage

Naturbageovn

På Gatewaypladsen kan du bage brød og lave mad i en supertjekket naturbageovn, der ligner en pizzaovn, som er bygget ind i terrænet og designet specielt til Gateway Blokhus. Den bager ved hjælp af brænde. Har du ikke dej med hjemmefra, kan du om sommeren købe det hos bageren i Hune. Et skilt ved ovnen fortæller, hvordan du tænder op og bager i den.

MTB-rytter i Blokhus Klitplantage. Foto: Thomas Retsloff)

Mountainbikeruten

Mountainbikere i alle aldre lader sig udfordre i det kuperede landskab i Blokhus Klitplantage. En otte kilometer lang mountainbikerute er anlagt i skoven i samarbejde med lokale mountainbikere, der ved, hvad gør en god rute.

Se mountainbikeruten på kort på udinaturen.dk

På UdiNaturen-kortet er der flere muligheder for at downloade dit kort til brug på en smartphone. (gpx, googleMaps m.v.)

Mangler du en cykel, kan du leje en i Hune.

Lej en cykel på lejencykel.dk

Vandreruter

Der er to afmærkede vandreruter i Blokhus Klitplantage.
Den røde vandrerute er 1,7 kilometer lang og ligger i Kirkesande, som er den del af Blokhus Klitplantage, der er nord for Aalborgvej. Turen løber gennem Kirkesandes meget varierede terræn med lav bjergfyr og lukket granskov på de lavere partier mellem klitterne og med grupper af egetræer. Turen løber uden om Kirkesandes højeste partier, men du kan gøre en afstikker og kravle til tops for eksempel til klittoppen midt i Kirkesande på turens østlige forløb. Her kan du se hen over sommerhustagene og få et kig til havet.
Kirkesande er også en hundeskov, så går du denne rute, kan din hund løbe med uden snor. Har du barne- eller klapvogn med, er denne rute også ideel.
Den blå vandrerute udgår fra – og kommer tilbage til – aktivitetspladsen. Ruten er 5,7 kilometer lang og strækker sig mod vest og sydvest. Den østlige del af turen går ad "Brændevinsstien" gennem fladt landskab bag klitterne. Her er mest nåletræer af forskellig alder. Du kommer forbi de to skovsøer, Nørre Sø og Søndre Sø. Nørre Sø byder på både borde og bænke og en skøn udsigt, mens Søndre Sø er tilgroet og mest giver fornemmelsen af sø fra tidligere tider. Den vestlige del af den blå vandrerute går i skovkanten parallelt med kysten. Du kan nemt slå et smut ud til stranden og tage en dukkert. Ellers er denne del af stien rundet af småklitter og små, lave bjergfyr, der aldrig har haft kræfter til at vokse sig store og stærke, selvom de for nogles vedkommende har stået her i 100 år. Det skyldes, at disse bjergfyr har stået ubeskyttet længst mod vest og konstant skullet holde stand mod vinden fra vest og den salte havluft. På vejen tilbage mod aktivitetspladsen går turen langs sommerhusområder i Blokhus Klitplantage.

Cyklister i Blokhus Klitplantage. Foto: Lars Gundersen

Cykelrute

Cyklister, der ikke er mountainbikere og ikke søger de vilde vover, kan springe på den helt almindelige jernhest og tage en runde på den 8,3 kilometer lange cykelrute, der begynder og slutter på aktivitetspladsen og kører i en sløjfe rundt i store dele af plantagen, undtaget den sydligste tredjedel.

Se cykelruten på kort

Du kan downloade kortet til din smartphone fra gr-koden på kortet.

Vestkystruten

Den regionale cykelsti, Vestkyststien, går gennem plantagen. Er du på tur ad den sti, kan du gøre holdt ved aktivitetspladsen, gå en tur i skoven, stege en pølse på grillen og tage en lur i den nærliggende shelter, inden du cykler videre.

Se ruten på kort på udinaturen.dk

Læs mere om Vestkystruten på danmarksrejsen.dk

Sundhedssporet

Du kan naturligvis mærke på dit åndedræt, om du er forpustet eller ej, når du har gået en tur i Blokhus Klitplantage. Men du kan også vælge at gå lidt mere videnskabeligt til værks, når du vurdere, om du er i god eller dårlig form. Sundhedssporet er en 2,3 kilometer lang gå/løberute, der er nøje gennemmålt og derfor giver dig mulighed for meget konkret at måle din egen kondition. Følg anvisningerne på tavlerne under halvtaget i udkanten af Gatewaypladsen.

Se ruten på kort på udinaturen.dk

Find vej

"Find vej" er en orienterings-skattejagt, der bringer dig rundt til forskellige poster med bogstavkoder i plantagen. Tanken med skattejagten er – foruden at tilbyde sjov motion – også, at gæsterne oplever skoven fra en ny vinkel. Du kan fint både tage unge og ældre med på turen, som kan løbes eller gås. Kortet med alle posterne kan gratis downloades hos Aalborg Orienteringsklub på

Download kortet på aalborgorienteringsklub.dk

Og på infotavlen ved Gatewaypladsen kan du læse mere om ruten.

Fitness-ruten

På den nye fitness-rute er der opstillet 12 fitness redskaber, som alle plantagens gæster er velkomne til at bruge. Ruten er tænkt som en løberute, hvor det virkelig gælder om at få pulsen op. Kun rutens tre sidste redskaber kræver, at du stopper op. De øvrige er forhindringer, som du kan forcere i fuldt firspring. De sætter ekstra kolorit, variation og oplevelser på din motionsrunde og giver dig muskelstyrke og balance. Ruten starter ved Gatewaypladsen og er 1,9 km lang. Du finder den nemt, for den er afmærket på røde pæle med skilte af en hvid løber. Ruten snor sig ad hyggelige skovstier gennem varieret og kuperet terræn.
De 12 fitness redskaber/forhindringer byder på:

1.   Slalomløb mellem stolper
2.   Stiger, du kan kravle op og ned af – og igennem
3.   Bøjler, som du kan springe over eller kravle under
4.   Hoppebomme, som du kan forcere ved at hoppe fremad fra side til side
5.   Horisontal stige til armgang
6.   Bomme til balancegang
7.   Stubbe til at hoppe på – fra stub til stub
8.   Høje bøjler, du kan slå kolbøtter over
9.   Trapper til at drøne op ad
10. Bænke til mavebøjninger
11. Plads til rygøvelser
12. Plads til maveøvelser


Se yderligere vejledning i brug af redskaberne på Sundhedssporets infotavle.

Se cykelruten på kort

Skispor

Når sneen er faldet generøst over Blokhus Klitplantage, kan du løbe på ski her. Naturstyrelsen trækker et spor med en særlig slæde, som løbende holder stien ved lige. Stien begynder ved Aalborgvej. Et skilt vil vise vej til stien, når der er sne nok til at løbe på den.

Klatring i Blokhus Klitplantage. Foto: Thomas Retsloff

Sti 100

En lille stump af Sti 100 går gennem Blokhus Klitplantage. Sti 100 er et stisystem langs Vesterhavet fra Hune til Løkken, som egner sig til både vandrere, cyklister, mountainbikere og løbere.

Se cykelruten på kort

Riderute

Ryttere kan ride en tur på den afmærkede 7,3 kilometer riderute. Den ligger i den yderste og sydligste tredjedel af plantagen. På P-pladsen ved Hunetorpvej er der heste-parkering. Der er adgang til ridestien fra stranden i plantagens sydvesthjørne og fra Hunetorpvej, hvor der på P-pladsen også er heste-parkering. Tag hensyn til andre gæster i skoven og passér dem i skridtgang.

Se ruten på kort på udinaturen.dk

Med hund i naturen

Den nordlige del af Blokhus Klitplantage – i Kirkesande nord for Aalborgvej – er hundeskov, hvor løse firbenede er velkomne til at spæne omkring. Dette hundenes slaraffenland er imidlertid ikke indhegnet, og da Aalborgvej, som er meget trafikeret om sommeren, går lige op ad skoven, er det klogest at have godt styr på sin hund. Her er råvildt og egern, som nemt kan lokke hunde til at styrte af sted. Vil du overnatte i telt med din familie – og din hund, er du velkommen.

Naturlegepladsen. Foto: Thomas Retsloff

Arrangerede ture

Naturstyrelsen og andre inviterer til mange forskellige arrangementer i løbet af året. Der er Robin Hood-ture for børn, svampeture for voksne, overnatning i hængekøjer og flere forskellige udfordrende løb.

Læs om alle Naturstyrelsens arrangementer

Gateway Blokhus på smartphone

Du kan downloade en portal om mulighederne ved Gateway’en på din smartphone ved at skanne koden, som du finder på Gatewayens infotavle.