Dyr

Egern. Foto: Colourbox

Rådyr

Råvildtet i Blokhus Klitplantage er vant til mennesker og stiller sig gerne til skue i en lysning eller på en sti, så plantagens gæster kan nyde dem på tæt hold.

Kronvildt

En sjælden gang kan man møde kronvildt i skoven, men normalt foretrækker de mere fredelige omgivelser.

Dådyr

Inden for de senere år er dåvildtet kommet til Blokhus Klitplantage.

Læs mere om rådyr, kronvildt og dådyr i artsleksikonet

Hare

Morgen og aften er de bedste tidspunkter, hvis du vil møde Blokhus Klitplantages harer. Da hopper de rundt og fanger opmærksomheden, når de krydser en sti eller en lysning.

Læs mere om harer i artsleksikonet

Egern

Plantagen har en stor bestand af egern. Derfor skal der ikke mange traveture til, før du oplever de små, smukke buskhalede dyr springe rundt i træerne. Du vil sikkert se både flotte rustrøde og mere brunlige egern.

Læs mere om egern i artsleksikonet

Ræv

Ræven lusker omkring i plantagen, og kommer du tidligt morgen eller sent aften, og sidder du helt stille, kan du være heldig at se den.

Grævling

Du skal være meget heldig, hvis du vil se en grævling i Blokhus Klitplantage. Både fordi grævlingen er et nattedyr og ret reserveret. Men alene tanken om, at Danmarks største landrovdyr gemmer sig et sted inde mellem træerne, er fascinerende. Og du kan lede efter dens spor i sneen om vinteren og dens hule, som uhyggeligt nok kaldes ’graven’. Grævlingens hule har typisk flere indgange.

Husmår

Nogle tidlige morgener bevæger husmåren sig rundt på udkig efter føde i Blokhus Klitplantage. På samme måde, som hvis du vil nyde synet af andre af de store dyr i skoven, skal du holde dig i ro og være stille for at lokke husmåren frem.

Læs mere om ræven, grævlingen og måren i artsleksikonet