Praktisk - Blokhus Klitplantage

Kort Blokhus Klitplantage praktisk

Gateway Blokhus

Naturstyrelsen og en lang række lokale institutioner og ildsjæle har i fællesskab udviklet Blokhus Klitplantage til et aktivt tilløbsstykke, Gateway Blokhus. Gateway Blokhus, der blev åbnet i 2012, er porten til aktive naturoplevelser med naturlegeplads, aktivitetsplads, toiletter, picnicområder – også et overdækket, grillpladser - og en naturbageovn, hvor man kan bage sit eget brød. Gateway aktivitetspladsen er udgangspunkt for flere vandre- og cykelruter. Ved pladsen kan du også springe på fitnessruten med opstillede fitnessredskaber eller snuppe en tur på sundhedssporet og tjekke dit kondital.

Toiletter

Der er toiletter ved Gatewaypladsen og et primitivt das ved shelterpladsen.

Løbe- og cykelruter

Der er en række ruter, du kan løbe og cykle på i plantagen. Prøv for eksempel Sundhedssporet og få målt dit kondital, eller tage en tur på fitnessruten.

Overnatning

Du kan altid få et sted at overnatte i Blokhus Klitplantage, hvis ellers du har et telt med eller vil sove under åben himmel. Der er nemlig såkaldt ’fri teltning’ i plantagen. Det kræver dog, at du slår dit telt om inde mellem træerne væk fra de store aktivitetspladser og naturligvis, at du rydder op efter dig. Hvis du ikke er til telt, er der fire shelters med tilhørende bålpladser og gratis brænde på marken for enden af Mellemvejen midt i plantagen. Du kan bare troppe op og lægge dig, hvis shelteret er ledig. Hvis du vil være sikker på at få et ledigt shelter, kan du på forhånd booke en overnatning. Du kan overnatte én nat.

Book et shelter

Bålpladser og naturbageovn

Der er flere bålpladser med grillriste i Blokhus Klitplantge. Både på Gatewaypladsen og på shelterpladsen er der gratis brænde, som du dog selv skal kløve. På Gatewaypladsen er der også en naturbageovn, der er bygget ind i terrænet.

For handicappede

Fra den store parkeringsplads ved Aalborgvej løber en handicapvenlig sti 250 meter ind til Gatewaypladsen. Stien er belagt med særligt brugervenligt underlag, slotsgrus, så kørestole kan komme igennem. Der er ikke specifikke handicapvenlige stier andre steder i plantagen.

Hunde

Der er hundeskov i den nordlige ende af Klitplantagen. Stedet hedder Kirkesande. Alle andre steder skal hunde være i snor.

Find vej

Med bil

Den største del af Blokhus Klitplantage ligger syd for Aalborgvej i Blokhus, hvorfra der på er indkørsel til p-plads og stier ind i terrænet, blandt andet en sti direkte til aktivitetspladsen. En mindre del af Blokhus Klitplantage ligger nord for Aalborgvej. Skiltet fra Aalborgvej mod Blokhus Klitplantage viser mod Gateway Blokhus.

Parkering

Der er parkeringspladser på begge sider af Aalborgvej og på vestsiden af plantagen ved Ribergårdsvej. På østsiden ved Hunetorpvej er der p-plads til både biler og heste. Og ved den sydøstligste spids kan du også parkere din bil. Det er ikke tilladt at køre på veje og stier i plantagen – heller ikke selvom gps’en viser dig vej.

Offentlig transport

Der går tog og bus fra det meste af landet til Aalborg. Og derfra kan du tage bus nummer 200 fra Aalborg Busterminal direkte til Blokhus. Det tager en time. Du kan også tage busser fra Hjørring og Brønderslev.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk