Vandreruter, bålpladser og shelter

Fyns Hoved byder på flere gode vandreruter.

Den mest benyttede sti fører rundt om selve Fyns Hoved. Der er adgang til ruten fra p-pladsen yderst på Fynshovedvej.Man vælger naturligvis selv, om man tager turen mod øst eller vest. Den vestlige rute er i sagens natur mest udsat for vestenvinden, og den kan på nogle strækninger være vanskeligt passabel, hvis man medbringer klapvogn eller trækvogn til madpakken. Vær opmærksom på, at der ikke er opstillet hegn ved skrænterne på vestsiden. Her venter et godt sug i maven. Ved Baesbanke fører en sti mod udsigtspunktet, hvor man har et fantastisk udsyn til havet og dyrelivet ved Fællesstrand. På østsiden følger man en markvej retur mod p-pladsen. Ved indgangene til området er der opstillet oversigtskort, som man kan benytte til at orientere sig.

På Jøvet findes der en p-plads, hvorfra man har adgang til en gul-markeret vandrerute. Her findes borde og bænke, et nærliggende toilet, samt adgang til en lejrplads med shelter med plads til 5-6 personer. Shelteret ligger med en fantastisk udsigt, og her er der mulighed for at nyde en fabelagtig solopgang.

Lejrpladsen skal reserveres på book.naturstyrelsen.dk

På Fyns Hoved finder du også to bålsteder, der frit kan benyttes.

Til hest og på cykel

Du må ride på markvejene og på uhegnede og udyrkede arealer. Du må også gerne cykle på markvejene, men ikke på de små stier.

Læs mere om ridning

Dykning

For snorkel-dykkere byder vandet på både vest- og nordsiden af Fyns Hoved på gode oplevelser. Den varierede bund indbyder også til undervandsjagt.

Badning

Fyns Hoved har vand på begge sider, derfor sammenligner mange det med Skagen. Man kan bade på østsiden i Storebælt og på vestsiden i Korshavnen, hvor der er en børnevenlig sandstrand med stille vand.

Fiskeri

Lystfiskeriet efter især havørred, men også torsk, hornfisk og multe, er godt på Fyns Hoved. Revet som ligger helt ude på spidsen af Fyns Hoved er uden tvivl den bedste fiskeplads. Revet strækker sig fra kysten og flere kilometer ud mod Lillegrunden i Storebælt.

Fiskeriet foregår på hele vestsiden, og bundforholdene er perfekte med masser af store sten og blæretang. Her er altid chance for en god torsk eller havørred og hele området bliver i løbet af sommeren invaderet af store stimer hornfisk og multer. Fiskeriet er også ved Fyns Hoved oftest bedst omkring solopgang og solnedgang.

Ved Tornen finder man en rolig plads med fin sandbund. Stedet er meget egnet til fiskeri efter fladfisk.

Husk, at i perioden fra 1. april til 15. juli er det forbudt at færdes i området pga. ynglende fugle.

Ved Horseklint er der gode muligheder for at fange havørred. 

På sydsiden af odden ved Korshavn er der dybt vand helt ind til kysten. En glimrende plads til ørred og hornfisk. Med bundsnøre og orm kan her også fanges fladfisk.

Alle mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt fisketegn for at dyrke lystfiskeri i Danmark.

Læs mere om lystfiskeri og fisketegn

Med hund

På Fyns Hoved skal hunde føres i snor. Dog er det ikke påkrævet at have hunde i snor på strandkanten i perioden fra 1. oktober til 31. marts.

Læs mere om at have hund med i naturen

Kajak

For rutinerede kajaksejlere venter der spændende oplevelser ved Fyns Hoved. Men vær opmærksom på vejrforholdene, for kommer vinden fra nordvest, kan turen byde på særdeles barske forhold. I stille vejr er det derimod muligt at få gode oplevelser på vandet. Vær opmærksom på, at der ikke er adgang til vildtreservatet ved Tornen i perioden fra 1. april til 15. juli.

Læs mere om at sejle i kano og kajak