Aktiviteter i Grønholt Vang

På cykel

Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden, ned ad skrænter eller på stendiger.

Læs mere om Mountainbikekodeks

På hesteryg

Du må gerne ride i Grønholt Vang. For at skåne skovvejene skal du ride i rabatten eller i midten af vejen og ikke i køresporene. Du behøver ikke at have et ridekort. 

Læs mere om ridning

Strippemose. Foto: Tobias Markussen

Hunde

Hunde skal altid være i snor i Grønholt Vang. 

Læs mere om at have hund med naturen

Turforslag

Gang i Fredensborg har placeret 33 poster i Grønholt Vang, som man kan finde ved hjælp af et orienteringskort eller en GPS. Der findes forskellige turforslag af varierende sværhedsgrad, så der både er en tur for børnefamilien og den øvede orienteringsløber. Der findes fx barnevognsturen, trolde- og nisseruten, sanseturen og flere kultur- og naturture. Alle turforslag udgår fra en af de fire parkeringspladser i skoven, hvor der står en folderkasse med hovedtursfolderen i. Den indeholder en kort beskrivelse af alle poster.

Se turforslagene her

Mosen ved mølleanlæg. Foto: Tobias Markussen

Vandresti

Vandreruten ’E6 Nordsjællandsruten’ fra Helsingør til Roskilde går gennem Grønholt Vang. Ruten er ikke markeret i landskabet. Ruten er en del af den europæiske Fjernvandrevej E6, der går fra Finland over Danmark til Grækenland – en tur på i alt 5.200 kilometer.

Se ’E6 Nordsjællandsruten’ på udinaturen.dk

Lejrplads og teltning

I Grønholt Vang er der fri teltning, hvilket betyder, at man overalt i skoven må sætte et mindre telt op og overnatte. 
I skovens vestlige ende ligger lejrpladsen Ravnen, som kan bookes til overnatning. 

Se Ravnen på kort og book på book.naturstyrelsen.dk

Bålpladser

Der findes ingen bålpladser i Grønholt Vang.

Fredensborg Høslætlaug

Fredensborg Høslætlaug slår græsset og bevoksningen på skovenge med leer, ligesom bønderne tidligere gjorde. På den måde fremmes de lave og lyskrævende planter, og Fredensborg Høslætlaug har især fået blomster og planter til at etablere sig på Skovfogedengen i Grønholt Vang.

Du kan tilmelde dig Fredensborg Høslætlaug ved at sende en mail til Obfuscated Email. Skriv ’Tilmelding til høslætlaug’ i emnefeltet.