Praktisk - Gyttegård Plantage

Kort praktiskHandicapforhold

Der er ikke handicap-faciliteter i Gyttegård Plantage. Skovvejene kan klares af kørestole under normale vejrforhold. Rød vandrerute er ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og op og ned ad skrænter.

Læs også MTB-kodeks

På hesteryg

Der er ikke afmærkede ridestier, men du må ride på de mange skovveje, som er mere end 2,5 meter brede.

Regler for ridning i skoven 

Med hund i skoven

Hunde skal altid være i snor. Undtagen i hundeskoven [link til Aktiviteter], hvor hunde må løbe frit under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.  

Læs også Med hund i naturen 

Book en aktivitet

Gyttegård Plantage har en bålhytte – markeret som seværdighed 8 på kortet. Her er der shelter til 20 pers., som frit kan benyttes. Læs mere om pladserne og booking under Aktiviteter

Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Se, hvilke aktiviteter der kræver tilladelse

Find vej

Gyttegård Plantage ligger 5 km vest for Billund. Benyt bivej 425 mellem Billund og Hejnsvig – midtvejs mellem de to byer ligger plantagen og Gyttegård Golf Klub. Det er ikke tilladt at køre på skovvejene.

Parkering

I forhold til seværdighederne er det bedst at parkere på p-pladsen P1 ved Grene Sande eller P5 ved Gyttegård Golf Klub. Begge ligger langs landevejen mellem Billund og Hejnsvig. Se de øvrige fire p-pladser i vandretursfolderen.

Offentlig transport

Der er ikke offentlig transport til Gyttegård Plantage. Nærmeste offentlige transport går til Billund, hvor der til gengæld er rigtig mange busruter – endda ekspresbus fra Århus (busrute 912x). Fra Billund Center er der ca. 5 km til Gyttegård Plantage.

Køreplan hos Sydtrafik