Praktisk - Gyttegård Plantage

Kort praktiskHandicapforhold

Der er ikke handicap-faciliteter i Gyttegård Plantage. Skovvejene kan klares af kørestole under normale vejrforhold. Rød vandrerute er ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og op og ned ad skrænter.

Læs også MTB-kodeks

På hesteryg

Der er ikke afmærkede ridestier, men du må ride på de mange skovveje, som er mere end 2,5 meter brede.

Regler for ridning i skoven 

Med hund i skoven

Hunde skal altid være i snor. Undtagen i hundeskoven [link til Aktiviteter], hvor hunde må løbe frit under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.  

Læs også Med hund i naturen 

Book en aktivitet

Gyttegård Plantage har en bålhytte – markeret som seværdighed 8 på kortet. Her er der shelter til 20 pers., som frit kan benyttes. Læs mere om pladserne og booking under Aktiviteter [link] 

Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Læs mere om ansøgning af aktiviteter

Se, hvilke aktiviteter der kræver tilladelse

Find vej

Gyttegård Plantage ligger 5 km vest for Billund. Benyt bivej 425 mellem Billund og Hejnsvig – midtvejs mellem de to byer ligger plantagen og Gyttegård Golf Klub. Det er ikke tilladt at køre på skovvejene.

Parkering

I forhold til seværdighederne er det bedst at parkere på p-pladsen P1 ved Grene Sande eller P5 ved Gyttegård Golf Klub. Begge ligger langs landevejen mellem Billund og Hejnsvig. Se de øvrige fire p-pladser i vandretursfolderen.

Offentlig transport

Der er ikke offentlig transport til Gyttegård Plantage. Nærmeste offentlige transport går til Billund, hvor der til gengæld er rigtig mange busruter – endda ekspresbus fra Århus (busrute 912x). Fra Billund Center er der ca. 5 km til Gyttegård Plantage.

Køreplan hos Sydtrafik