Aktiviteter på Hornbæk Plantage

Vandreture

I Hornbæk Plantage er der afmærket en vandrerute med gult på træer og sten. Ruten er ca. 8 km lang og kommer igennem størstedelen af skoven. 

Nordkyststien er en cykel- og vandresti, der går fra Hundested til Helsingør.

Læs mere om nordkyststien på Udinaturen.dk

Ved Hornbæk Plantage går Nordkyststien ind gennem skoven oppe på stenalderens kystskrænt. Der er også en sti helt nede ved vandet. Den er ikke afmærket, og havet tager ofte en bid af stien.

Orienteringsløb

Du kan løbe orienteringsløb i Hornbæk Plantage. Der er opstillet 34 poster på 80 cm høje røde træpæle rundt omkring i skoven. På findveji.dk kan du downloade orienteringskortet Find vej i Hornbæk Plantage med alle posterne. Du kan tage dem alle sammen eller sammensætte din egen rute. Undervejs får du set en lang række af seværdighederne i plantagen. 

Læs mere på findveji.dk

Mobil-quiz

På vejen kan du få lidt ekstra hjernegymnastik. 10 af Find vej i-posterne indeholder quiz-spørgsmål. Med din mobiltelefon går du ind på skatiskoven.dk/mobilog vælger turid#945. Umiddelbart efter modtager du en SMS, og så er du med i skattejagten. Ved hver post indtaster du postens tre kodebogstaver, og så får du opgaven på mobiltelefonen. Man kan også oprette sin egen rute og selv uploade sine opgaver. Det kan fx bruges til børnefødselsdage og lignende.

Læs mere på skatiskoven.dk

Strandlegepladsen

Mellem havnen og stejlepladsen ligger naturlegepladsen, hvor der er masser af muligheder for at gynge, klatre, lege kaptajn på eget skib.

Legepladsen blev indviet i 2010. Den er lavet i naturmaterialer med det maritime som tema. Du kan fange krabber, lære fisk at kende, gå på ravjagt eller lege med sælen og dens to unger, der er skåret ud i rødeg.

Læs mere og tjek eventuelle aktiviteter

På cykel

Du må cykle på alle stier og veje i Hornbæk Plantage. Men husk at tage hensyn til de gående. Cykelruten Nordkyststien går igennem plantagen. Stien løber oppe på den gamle stenalderskrænt, så du har en flot udsigt ud over havet på turen. I Horneby Sand går ruten tæt på havet. Nordkyststien går fra Hundested til Helsingør.

Til hest

Du må ride på alle veje og grusstier over med 2,5m´s bredde, når blot du tager hensyn til andre.

Læs mere om færdsel til hest 

Med hund

Hele Hornbæk Plantage er hundeskov. Det vil sige, at du må have din hund med uden snor, når blot den er under din kontrol. I perioden 1. oktober til 31. marts må hundene også være løse på stranden. Men i sommerperioden mellem 1. juni til 31. august må der slet ikke være hunde på stranden mellem Hornbæk Havn og 2. Tangvej. På resten af stranden skal hunde være i snor på stranden mellem 1. april til 30. september. Se den lokale skiltning.

Også Horneby Sand er en hundeskov. Her gælder de samme regler for stranden som på Hornbæk Strand. 

Læs mere om hund i naturen

Tag et bad

Både Hornbæk Strand og Horneby Sand indbyder til at slikke sol i sandet og gå i vandet. Ved Hornbæk Strand er en handicaprampe ved Øresundsvej øst for havnen. Der er masser af P-pladser langs med Nordre Strandvej, hvorfra du kan gå ned til stranden af en af de nummererede tangveje.

Dykning langs stranden

Stranden ved Hornbæk Plantage er et populært sted at dykke fra. Strandkanten er langsomt skrånende og besat med stenrev.  Dybden er 3-5 meter, når du kommer ud til revet, der er kraftigt bevokset med rødtang, blæretang og sukkertang. Tag en lygte med, så kan du blandt meget andet se krabber, fladfisk i sandet, tangnåle og rejer.

En tangnål er en nålefisk med en ganske lille mund, der sidder i spidsen af de meget lang snude. Den lever i mellem tang og ålegræs på lavt vand og ned til 20 meter. Tangnålen lever af smådyr, og så står den ofte næsten ubevægeligt lodret op mellem tangen og ålegræs. Hun tangnålen lægger sine æg i en rugepose på hannens bug, hvor de så bliver udruget ligesom hos de nærtstående søheste, som også står lodret i vandet.

Med fiskestang

Du kan fiske fra stranden i Hornbæk Plantage. Det er først og fremmest havørred, der fanges. Men der er også mulighed for at få regnbueørred og måske torsk på krogen. Waders er påkrævet det meste af året, og en vadestok anbefales på grund af den stenede bund. Fiskeriet er bedst om efteråret.  Hvis du er mellem 18 og 65 år gammel, skal du have fiskekort.

Køb fisketegn på fisketegn.dk

Shelterplads

Du kan også overnatte i Hornbæk Plantage på shelterpladsen med to sheltere, hvor der er plads til, at fem personer kan overnatte i hvert shelter. Derudover er der plads til at slå to mindre telte op. Der er mulighed for at grille ved shelterpladsen, men husk egne grillkul.

Book shelteret her