Praktisk - naturområdet Hov Vig

Hov Vig kortudsnit

Få et overblik over løbe-, vandre- og cykelruter på udinaturen.dk

Færdsel i reservatet

På kortet kan du se grænserne for vildtreservatet. Af hensyn til fuglene er færdsel forbudt i selve reservatet. Alligevel har du en enestående mulighed for at komme helt tæt på fuglene. Du må nemlig både gå og cykle på Hovvigvej, der fører over dæmningen og tværs igennem reservatet. Desuden giver den røde vandrerute på den nordlige side af Hov Vig mulighed for at komme helt tæt på naturen og den store skarvkoloni.

Fugletårn og fugleskjul

På Hovvigvej midt på dæmningen er der et fugletårn, hvorfra du i læ for vejr og vind kan se på fugle. Lidt længere henne af vejen er der et fotoskjul med udsigt ud over vådområderne.

Picnicpladser

Der er borde og bænke neden for fugletårnet på Hovvigvej. Du kan også spise din medbragte mad i bådhuset ved Hovvigvej.

Toiletter

Der findes ingen toiletter i naturområdet.

For handicappede

Hovvigvej er godt vedligeholdt og kan anvendes af kørestolsbrugere. Desuden er der en flad rampe ned til bådehuset ved vigen.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Med bil

Hov Vig og Nakke-halvøen ligger tæt på Nykøbing Sjælland og lige vest for Nakke by. Ved Nakke Skov er der P-pladser ved Nakke Østvej tæt på Nakke by samt lige syd for skoven ved Hovvigvej. Der er yderligere to P-pladser på Hovvigvej lige øst for dæmningen umiddelbart uden for selve reservatet. Du må ikke køre ind i reservatet på Hovvigvej.

Offentlig transport

Bus nr. 652 fra Nykøbing Sjælland station stopper i Nakke. Der er togforbindelse fra København til Nykøbing Sj. via Holbæk.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk