1. Landskabet

Kalvebod Fælleds største attraktion er landskabet: det flade strandoverdrev med åbne vidder. Himmel og hav står skarpt adskilt, og du kan - hvis du ser i den rigtige retning - fornemme uendelighed. I den anden retning møder øjet Ørestadens futuristiske byggeri med græssende køer i forgrunden og længere væk Københavns tårne.
Læs mere om plantelivet på Kalvebod Fælled
Kalvebod Fælled er et af Sjællands vigtigste vådområder, og er kendt for sin mangfoldighed af især ande- og vadefugle. Her, otte kilometer fra Rådhuspladsen og ti minutters gang fra Metroen, kan du også se jagende rovfugle, dådyr, masser af fugle og græssende køer, får og heste.
Du kan tage din sovepose med og overnatte herude under åben himmel, for Kalvebod Fælled er frit tilgængelig 24 timer i døgnet.
Læs mere om aktiviteter på Kalvebod Fælled
2. Dæmning og pumpehus
Kalvebod Fælled ligger 0-2 meter under havets overflade og indtil midt i sidste århundrede var områder som Koklapperne og Svenskeholm øer i den del af Køge Bugt, der hedder Kalvebod løb.
For at undgå at arbejdsløse danskere under besættelsen blev sendt til Tyskland på tvangsarbejde, satte regeringen gang i arbejdet med at indvinde området mellem Sjælland og Kalvebod Strand.
Der blev opført en 14 kilometer lang dæmning, som i 2012 blev forhøjet med yderligere to meter. Dertil blev der gravet 120 km kanaler og grøfter og bygget to pumpestationer, der på få måneder tørlagde de 2.000 ha land og stadig holder det tørt. Hvis strømmen forsvinder, gør Kalvebod Fælled det også, dog over en længere periode.
3. Istidssten

Mellem Pinseskoven og Klydesøreservatet er der et område med kampesten. Det ligger som markant vidnesbyrd på istiden, hvor gletsjerne bragte store blokke fra de norske og svenske klipper med sig.
I de sidste 10.000 år har disse vandreblokke ligget på havbunden i det, der efterhånden blev til Køge Bugt og kom først frem, da Kalvebod Fælled blev inddæmmet.
4. Pinseskoven

Den sydøstlige del af Kalvebod Fælled er en stor birkeskov, der har sået sig selv i 1950erne af frø, der er blæst herover fra Sverige. Man føler sig da også hensat til vort naboland, når man går rundt på de snoede skovstier mellem de slanke sort-hvide birkestammer.
Som birkeskov er den enestående i Danmark, og den får lov til at passe sig selv til glæde for plante- og dyrelivet, bl.a. sjældenheder som orkideer og en ilia-dagsommerfugl, der i Danmark kun findes her. Af denne og flere andre grunde er Pinseskoven i sin helhed udpeget som urørt skov.
Pinseskoven har fået sit navn, fordi en skovløberfamilie hvert år tog madkurven med ud til pinsefrokost mellem de høje, lyse træer. Derfor kaldte de den Pinseskoven, og det er siden blevet dens officielle navn.
Der er et shelter, der skal reserveres, to primitive lejrpladser, fire bålpladser og et fugletårn i skoven. Du må desuden fiske i kanalen og i Hejresøen.
5. Reservatet

Klydesøen er en del af det lukkede fuglereservat, som man kan se ind over fra tre fugletårne på Dæmningsvejen og et fugleskjul ved Sydmøllevej.
Reservatet, der er et af Østdanmarks vigtigste vådområder, er et yndet yngle- og overvintringssted for ande- og vadefugle og rasteplads for bl.a. havørne. Der kommer også ofte meget sjældne fugle som f.eks. odinshane og vandrefalk forbi, og så er Dæmningsvejen tæt besat af ornitologer med store kikkerter og lange linser.
6. Birkedam

Birkedam syd for Kalvebod Bro i det område, der hedder Svenskeholm nord for Klydesøreservatet, er en vigtig fuglelokalitet, især for engfugle, og om vinteren holder 4.000-5.000 troldænder til her.
Man må fiske i Birkedam og her er både bålplads og primitiv lejrplads.