Praktisk - Klosterheden

Klosterheden kortudsnit

Få et overblik over faciliteter og diverse ruter på udinaturen.dk

Toiletter

Der er to offentlige toiletter i Klosterheden Plantage. Toiletterne er handicapvenlige. 

Overnatning

Der er flere overnatningsmulighederne i Klosterheden Plantage. Se lejrpladser og primitive overnatningssteder på udinaturen.dk. Lejrpladserne skal reserveres på book.naturstyrelsen.dk. Plantangen har også områder med fri teltning.

Book en skov

Til særlige arrangementer kan du booke en del af Klosterheden Plantage.

Se, hvilke skove du kan booke, og hvordan du gør på udinaturen.dk

Fiskeri

Du må frit fiske i Dolmosen og Moselyst Sø, hvis du medbringer statslig fisketegn. Derudover er det tilladt for unge under 18 år at fiske i Møllesøen på sydsiden og ved dæmningen.

Læs mere om fiskeri 

For handicappede

Det meste af Klosterheden Plantage er handicapvenligt. Men hav in mente, at du er i naturen, og der kan være større eller mindre bakker.

Parkering

Der er parkeringspladser fordelt over hele Klosterheden Plantage.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen – og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Løbe- og cykelruter

I Klosterheden har du rig mulighed for at få dine ønsker om bevægelse og naturoplevelser opfyldt.

Mere om mountainbiking i Klosterheden Plantage.

Klosterheden Plantage har flere rideruter. De er markeret med retningsvisende gule hestesko. Undervejs på den lange rute er der pausefolde, så hestene kan komme på fold, og rytterne tage en pause.

Hunde

Hunde i snor er velkomne i Klosterheden Plantage, men de skal føres i snor. Plantagen har to hundeskove, hvor hundene må løbe frit.

Find vej

Klosterheden Plantage ligger i trekantsområdet mellem Struer, Lemvig og Holstebro. På grund af det store opland har plantagen hvert år mange tusinde gæster. Området er fyldt med mange stier og veje, der giver dig gode udgangspunkter at begynde dit besøg i plantagen ved. To gode udgangspunkter er p-pladserne ved Staldhøjevej og Kjærgårdsmøllevej. Der går flere offentlige veje gennem skoven, ligesom der er enkelte skovveje, hvor offentlig motorkørsel er tilladt.  

Se veje og P-pladser på kortet i vandretursfolderen

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage tog eller bus til Lemvig eller Struer. Herfra kan du tage bus mod Klosterheden Plantage. Fra Struer Station kan du for eksempel tage bus 335 mod Linde. Ved Ølby Station skal du stå af og gå ind i plantagen. Efter godt to kilometer kommer du til Naturskolen Kjærgaardsmølle, der ligger i den del af Klosterheden, som hedder Hornet. 

Kommer du fra Lemvig, kan du for eksempel tage bus 480 eller bus 24. I begge tilfælde skal du stå af ved stoppestedet ved Rom Kirke, der ligger lige ved Hospitalsbunkeren i Klosterhedens nordvestlige hjørne.

Planlæg din rejse på Rejseplanen.dk