Praktisk - Køge Bugt

Køge Bugt kortudsnit

Få et overblik over faciliteter og diverse ruter på udinaturen.dk

Toiletter

Der er toiletter ved Jersie Strandpark ud til Staunings Ø.

Overnatning og bålpladser

Der er bålplads med shelter ved Karlstrup Kalkgrav, se kortet. Bålpladsen kan ikke bookes, men shelteret ”Tippen” kan på book.naturstyrelsen.dk. Der er bål- og grillplads ved den tidl. Engstrupgård tæt ved P-pladsen ud til Tåstrupvej mellem Firemileskoven og Karlslunde Skov. Gården er i dag revet ned, og resterne gemmer sig i den græshøj, der ved vintertid og med sne forvandles til en populær kælkebakke.

Der er primitive overnatningspladser i Tune og Greve skove. Find dem på Udinaturen.

Med hund

Der er hundeskov i den nordlige del af Karlslunde Skov. Her må du lade hunden løbe løs. Der er også indhegnet områder i Greve Skov og Tune Skov, hvor hunde må løbe frit. Husk at din hund skal være under din kontrol, når den løber frit i hundeskoven. I de øvrige områder skal din hund være i snor. På Ølsemagle Revle og på Staunings Ø er det ikke tilladt at tage hunden med i fuglenes yngleperiode mellem 1. april og 15. juli. Resten af året er hunde velkomne men i snor.

Lystfiskeri

I Karlstrup Kalkgrav kan du fiske regnbueørreder, hvis du køber et dagskort på Q8-tanken over for kalkgraven. Er du mellem 18 og 65, skal du også have fisketegn.

Det kan du få på fisketegn.dk

For handicappede

Ved P-pladsen ved dæmningen ud til Ølsemagle Revle er det nemt at komme ud til lagunen og rørskoven for at se på fugle. Derimod er klitterne og stranden svære at komme til uden hjælpere.

 

Find vej

Med bil

Ølsemagle Revle og Staunings Ø ligger mellem Solrød Strand og Køge. Hvis du vil til Staunings Ø, er der en P-plads ved Jersie Strandpark, hvorfra du kan gå ud til øen, der til trods for sit navn er landfast med Sjælland. Ved Ølsemagle Revle er der en P-plads ved dæmningen. Hertil kommer du fra Københavnsvej via den lille vej ved navn Revlen.

Karlstrup Kalkgrav ligger lige syd for Karlstrup ved Tåstrupvej og Silovej. Der er P-plads på Silovej og på Tåstrupvej overfor Højagervej. ”Bemærk! Silovej er en privat fællesvej, hvor parkering er forbudt i begge vejsider.”

Firemileskoven og Karlslunde Skov ligger på den anden side af Tåstrupvej og Karlslunde Landevej. Du kan parkere i den nordlige ende af Karlslunde Skov og lige nord for Firemileskoven ud til Tåstrupvej.

Karlslunde, Karlstrup og Engstrup Moser ligger lige øst for Karlslunde Skov/Firemileskoven og Køge Bugt Motorvejen. Parkering på P-pladserne på Karlstrup Mosevej eller ved Trylleskoven, hvorfra der er kort gåafstand til moserne.

Greve Skov ligger lige syd for Greve Landsby. Der er P-plads ud til Greve Landevej.

Tune Skov ligger lige syd for Tune Landsby. Der er P-plads ved Aldershøjvejen.

Offentlig transport

Nærmeste S-togs-stationer er Karlslunde, Solrød Strand og Ølby. Tag eventuelt cyklen med i S-toget og cykl det sidste stykke.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk