Aktiviteter i Myrdeskov

I Myrdeskov og naboskoven Allindelille Fredskov kan du udforske enestående landskaber, som i mere end 150 år har tiltrukket fagfolk og naturelskere fra nær og fjern. Ved Knud Lavards Kapel kan du genopleve historien om et politisk mord, som fik store konsekvenser for Danmarkshistorien.

Find ro i Myrdeskov

Myrdeskov og Allindelille Fredskov opleves bedst til fods. Her fornemmer du virkelig den dybe ro i den gamle skov. Naturstyrelsen har udlagt Myrdeskov som ”stillezone”. Det er sket for at beskytte den specielle natur og give skovgæsterne mulighed for at opleve den i fred. Derfor finder du heller ingen faciliteter i Myrdeskov.

En afmærket rute på ca. 1,8 km fører dig rundt i Myrdeskov. Ruten udgår fra p-pladsen ved Kastrupvej. Her i statens del af skoven må du gerne gå uden for stierne, hvis du vil udforske naturen nærmere.

Oplev Allindelille Fredskov fra stierne

Allindelille Fredskov kan opleves via et net af skovveje og -stier. Skoven er privatejet, så her skal du blive på stierne. Husk, at både orkideerne og de øvrige planter er fredet. Du må ikke plukke dem eller grave dem op.
Det er også muligt at cykle på de større skovveje i begge skove.

Læs mere og hent folder om Allindelille Fredskov på Danmarksnaturfond.dk

Gå i pilgrimmenes fodspor

Har du mod på en længere vandring, kan du følge pilgrimsruten de 11 km fra Sct. Bendts Kirke i Ringsted til kapelruinen ved Haraldsted Skov. Læg mærke til de tre vejaltre med helgenfigurer, der er opstillet langs ruten på Holbækvej.

Den første forestiller jomfru Maria. Nummer to er et krucifiks, skabt af træskærere fra Oberammergau i Østrig. Det tredje alter forestiller en mand, som på brystet bærer et hjerte. Figurerne er alle stillet op omkring 1920.