Praktisk - Råbjerg Mile og Bunken Klitplantage

kort-digital-guide-web-raabjerg-mile-praktisk

Areal

Bunken Klitplantage breder sig over 1171 ha. Råbjerg Mile over godt 100 hektar.

Offentlige toiletter

Der er ét toilet for besøgende i plantagen. Det ligger ved p-pladsen syd for Bunken Camping ved hovedvejen mellem Frederikshavn og Skagen.

Terræn og beliggenhed – planter og dyr

Vejrets og havets påvirkning af landskabet har gang på gang vist, hvem der er stærkest. Her er det naturen, der taler først, og mennesket, der må tage til genmæle. Kystens historie er gjort af vejrets og vandets forvandlende kræfter. Også landet mellem kysterne er dannet af samme naturkræfter, men her har mennesket ved at dæmpe sandflugten stoppet naturens videre formning af landskabet. Råbjerg Mile er en undtagelse. Den holdes fri for menneskers indblanding og er overladt til sin egen fri udvikling.

Hunde:

Hunde er velkomne uden snor i hundeskoven i den nordøstlige del af Bunken Klitplantage. I den øvrige del af plantagen og på Råbjerg Mile må hunde være med i snor.

Vandreruter:

Du kan vælge mellem fire afmærkede vandreruter i Bunken Klitplantage. Læs om ruterne under aktiviteter.  

Cykelsti

Du er meget velkommen til at cykle på stierne i plantagen. Den særlige Vestkystruten går gennem plantagen. Læs om ruten under aktiviteter. 

Ridning

Rideruten i Nordvendsyssel, som blev indviet i 2013, går gennem Bunken Klitplantage. Læs om ruten under aktiviteter. 

Handicappede

Da parkeringspladserne er rigelige, og de fleste skovveje velegnede til gangbesværede og kørestolsbrugere, er der gode muligheder for at alle kan følges ad og nyde naturen. Hele strækningen af cykelruten, Vestkystruten, som går gennem Bunken Plantage, egner sig godt til gangbesværede og kørestolsbrugere.

Overnatning

Der er to primitive overnatningssteder i plantagen, hvor du gerne må slå dit telt op eller bare lægge dig med din sovepose og nyde stjernerne. Se mere under aktiviteter.

Bål

Der er der mulighed for at samles om flammer og gløder og grille mad på åbne grillpladser to steder i Bunken Plantage. 

Find vej

Der er god skiltning til Nordjyllands største attraktion, Råbjerg Mile, og der er en god parkeringsplads lige ved foden af milen. Bunken Klitplantage strækker sig mod syd, øst og sydøst fra milen og seks p-pladser ligger langs hovedvejen mellem Skagen og Frederikshavn og ved indfaldsvejene til plantagen.

Parkeringsplads

Der er flere parkeringspladser ved Bunken Klitplantage på østsiden af Frederikshavnsvej, og to styks ind ad Råbjergvej.

Offentlig transport

Nordjyske Jernbaners lokalbane 79, også kaldet Skagensbanen, kører fra Frederikshavn til Skagen. Du kan stå af på Bunken Trinbræt, som er et godt udgangspunkt for traveture i plantagen.

Se www.njba.dk

I sommermånederne kører Nordjyllands Trafikselskab bus sommerrute nummer 99 fra Blokhus over Hirtshals mod Skagen og stopper både ved Bunken Camping og Råbjerg Kirke, så du kan gå resten af vejen til Milen og Plantagen.

Se mere på www.nordjyllandstrafikselskab.dk