Aktiviteter på Skallingen og Langli

Vandreruter

Skallingen og Langli har ikke markerede vandreruter. Betragt de 12 km² som en ødemark, der skal foretages en ekspedition ud i. Nationalpark Vadehavet når den er vildest og mest utæmmelig.

Den mest oplagte gåtur er "Sibirien tur/retur" - en rundtur på 7 km, der byder på et møde med sæler, mange fuglearter og med lange udsigter til Fanø og Esbjerg. 

En anden anbefalelsesværdig gåtur er langs Sønderside, som er grænsen mellem Skallingen og Ho Plantage. Her er der en afmærket vandresti med udgangspunkt fra Ellipsen ved p-pladsen - 300 meter før du kører ind i Nationalpark Vadehavet ad Skallingvej fra Ho.

Ho Plantage- Vandretursfolder

Bemærk, folderen er både på tysk og på dansk

Se ruten på kort på udinaturen.dk

Vandreture med guide eller naturvejleder

Tag med en erfaren naturvejleder, der kender Skallingen og Langli som sin egen bukselomme. De fleste ture varer 2-3 timer, og kun sjældent går man mere end 3-5 km. Turene har forskellige temaer som "Skallingen - Nationalparkens vildeste landskab", "Langli - urørt natur, sæler og fugle fra Arktis", "Skjulte dyr på Vadehavets bund" eller "Smag på Skallingen", hvor kveller, strandmalurt og lam bliver til et aftenmåltid tilberedt over åben ild.

Mød op med passende tøj, fodtøj og måske en flaske vand eller en termokande kaffe.

Køb billet til turene på naturkulturvarde.dk

Ved Vadehavet. Foto: Søren Rask Jessen

Naturbussen - tag med traktor til Langli og Skallingen

Naturstyrelsen og Naturbussen i Ho tilbyder mange ture i området. Især er det en god måde at komme til Langli, når der fra den 16. juli til den 15. september er ture med traktor ad ebbevejen til øen.

Læs mere om turene og book Naturbussen i Ho i naturstyrelsens netbutik

Skulle der ikke være plads, tilbydes der også ture hos Natur- og kulturture i Varde på naturkulturvarde.dk

På jagt efter rav

Efter en dag med kraftig storm er det især muligt at gå på jagt efter ravklumper, der ofte gemmer sig i bræmmerne af tang, som er skyllet op på stranden. Hold øje med flokke af måger, som er dygtige til at finde opskyl fra havet, når de tager for sig af muslingerne.

Cykelruter

Der er ikke afmærkede cykelruter på Skallingen. Men det er en skøn oplevelse, at se Skallingen fra en cykelsadel. Og har man en mountainbike, er det lettere at cykle på stranden eller gennem Sibirien helt ud til Skalling Ende.

Rideruter

Der er ikke afmærkede rideruter på Skallingen. Den 1-sporede vej er ikke velegnet til heste. Det er tilladt at ride langs stranden fra 1. september til 31. maj.

Læs mere om ridning

Ingen hunde på Skallingen og Langli

Hunde er ganske enkelt forbudt i området for at beskytte fuglelivet. Hunde er heller ikke velkomne, selv om de går i snor.

Skomagerstien. Foto: Søren Rask Jessen

Picnic og grillpladser

Den gamle redningsstation er et godt sted at dele madkurven på kolde og blæsende dage. Der står faktisk madpakkehuset på et skilt ved siden af døren, og der er borde og bænke inden døre. Ellers er klitterne med udsigt over stranden perfekt på en lun solskinsdag. 

Vær også opmærksom på en glimrende grill-mulighed i Ellipsen på Sønderside i Ho Plantage. Her kan du stå under halvtaget i al slags vejr, og der vil også være lidt læ af skoven. 

Overnatning

Der er en primitiv teltplads ved Skomagerhuset, som ligger i Ho Plantage, men grænser direkte op til Skallingen. Her kan du overnatte gratis.

Se mere på udinaturen.dk

Langli i horisonten. Foto: Søren Rask Jessen

Fri teltning

Ho Plantage er udlagt som "fri teltning". Det betyder, at du kan slå et telt op til max tre personer i én nat på samme sted. Teltet skal være uden for synsvidde fra beboelser og biveje.

Se det frie teltningsområde på udinaturen.dk

Læs regler for fri teltning

Book en aktivitet

Skallingen er en stillezone. Området er åben for arrangementer og aktiviteter, der tager udgangspunkt i den helt specielle natur. Det kunne være tegne- og malekurser. Det kunne være Dansk Ornitologisk Forening på udkig efter havørne. Det kunne være noget helt tredje.

Ansøg om aktiviteter