Praktisk - Skallingen og Langli

Skallingen og Langli kortudsnit

Få et overblik over faciliteter og diverse ruter på udinaturen.dk

Handicapforhold

Den gamle Redningsstation på Skallingen er indrettet handicapvenligt. Men ellers er Skallingen og Langli vanskeligt tilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede. 

Offentlige toiletter

I sommerperioden er der toilet i Den gamle Redningsstation. 

Overnatning

Primitiv teltplads: Der er en primitiv teltplads ved Skomagerhuset, som ligger i Ho Plantage, men grænser direkte op til Skallingen. Her kan du overnatte gratis. Teltpladsen kan ikke reserveres, så det er først til mølle.

Fri teltning: Ho Plantage er udlagt som "fri teltning". Det betyder, at du kan slå et telt op til max tre personer i én nat på samme sted. 

Læs regler for fri teltning

Book en aktivitet

Skallingen er en stillezone. Området er åbent for arrangementer og aktiviteter, der tager udgangspunkt i den helt specielle natur. Det kunne være tegne- og malekurser. Det kunne være Dansk Ornitologisk Forening på udkig efter havørne. Det kunne være noget helt tredje.

Ansøg om aktiviteter

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. 
Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel: Cykling er tilladt på Skallingen, på stranden og på vejen. Der er ingen afmærkede cykelruter. 
Læs mere: Mountainbike - kodeks

Til hest: Der er ikke afmærkede rideruter på Skallingen. Den 1-sporede vej er ikke velegnet til heste. Det er tilladt at ride langs stranden fra 1. september til 31. maj.

Læs mere om ridning

Med hund: Hunde er ganske enkelt forbudt i området for at beskytte fuglelivet. Hunde er heller ikke velkomne, selv om de går i snor.

Find vej

Med bil

Skallingen ligger ca. 10 km syd for Oksbøl. Den eneste vej til Skallingen går sydpå ad vej 431 gennem landsbyen Ho. Efter et par kilometer gennem Ho Plantage kommer man ud på et stort åbent område: Skallingen. Herfra er der kun en smal 1-sporet vej med vigepladser for modkørende biler.

Parkering

Der er to parkeringspladser i klitterne tæt på stranden.

Offentlig transport

Det er muligt, men det er ikke let at benytte offentlig transport til Skallingen. Tag bus eller tog til Varde eller Esbjerg. Skift til Vestbanen ( Fra Esbjerg til Nr. Nebel - lokalt kaldet Nørre Nebel grisen) og stå af i Oksbøl. Herfra kører Busrute 140 (Oksbøl-Blåvand) til Ho. Der er ingen offentlige transportmidler de sidste par kilometer gennem Ho Plantage til Skallingen.