Praktisk - Staksrode

Kort praktisk

Handicapforhold

Skovvejene i Staksrode skov kan klares af kørestole under normale vejrforhold. Gul vandrerute er ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt. 

På cykel

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og op og ned ad skrænter og voldsteder.

Læs også om cykelruter under aktiviteter

Læs også MTB-kodeks

På hesteryg

Der er ikke afmærkede ridestier, men du må ride på de mange skovveje, som er mere end 2,5 meter brede.

Regler for ridning i skoven 

Med hund i skoven

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i skovene og på stranden. Fra 1. oktober til 31. marts må hunde løbe frit på stranden under forudsætning af, at du har fuld kontrol over hunden og kan kalde den til dig.  

Læs også Med hund i naturen

Book en aktivitet

Staksrode skov har to primitive teltpladser placeret helt ude ved kysten – markeret som seværdighed 8 og 10 på kortet. Sidstnævnte har shelter til 4-5 pers., som frit kan benyttes efter princippet ”først til mølle”. Desuden er der en lejrplads til 30 personer. Læs mere om pladserne og booking under Aktiviteter.

Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Se, hvilke aktiviteter der kræver tilladelse

Søg tilladelse her

Find vej

Staksrode skov ligger mellem Vejle og Juelsminde – tæt ved udløbet af Vejle Fjord. Fra hovedvej 23 drejer du sydpå i skoven ved Smedskær mod Staksrode. Efter ca. 3 kilometers kørsel – kort efter landsbyen Staksrode – kører man ind i skoven. Det er tilladt at fortsætte lige frem ad skovvejen hen til p-pladserne ved Stenhøj strand. Andre skovveje må ikke benyttes af biler, motorcykler mv. 

Parkering

Den eneste p-plads i Staksrode skov ligger ved Stenhøj Strand.

Offentlig transport

Busrute 205 kører mellem Vejle Trafikcenter og rutebilstation i Juelsminde. Stå af i Smedskær – herfra er det nødvendigt at gå de sidste 3 km til Staksrode skov. Der er busafgange næsten hver time.

Køreplan hos Sydtrafik