Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Praktisk - Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov

Teglstrup Hegn kortudsnit

Få et overblik over løbe-, vandre- og cykelruter på udinaturen.dk

Toiletter

Der er toiletter ved shelteret Edens have, der ligger tæt ved p-pladsen ved Skindersøvej lige uden for Hellerup Kohaves nordvestlige del. Toiletbygningen, der også er indrettet for handicappede, kan bruges efter aftale med skovdistriktet. Ved bookning og bekræftelse af lejrpladsen får man en elektronisk adgangskode til toilettet. Bemærk at toilettet er vinterlukket i perioden 1. november til 1. april. Der er også toiletter ved Hammermøllen og Julebækhus i åbningstiden.

Overnatning og bålpladser

Edens Have er et naturværested med handicapshelter, -toiletter og grill- og bålplads plus elektriske faciliteter fx til opladning af elektriske kørestole. Edens Have bookes på Udinaturen.dk. Skulle der ikke være nogen på shelteret, kan det bruges uden reservation. Dog bør man indstille sig på at flytte, hvis der kommer en gruppe, der har bestilt pladsen. Du må gerne tage det brænde, der ligger på pladsen eller finde noget i nærheden, når blot du kun tager dødt træ fra jorden.

Der er også en bålplads og grillmuligheder samt borde og bænke i den nordlige ende af Bøgeholm Sø. Ved Hellebæk Avlsgård i Kohaven er der et madpakkehus, og længere sydpå i Teglstrup Hegn er der en bålplads ved Rævemose.

For handicappede

I Edens have findes der handicapshelters og -toiletter, samt elektriske faciliteter til fx. opladning af elektriske kørestole. Edens Have kan bruges af alle, men er et særligt tilbud til handicappede, der gerne vil ud i naturen. Fra Edens Have kan man komme på en rundtur ad kørestolsvenlige grusveje og man kan fiske fra en handicapvenlig bro ved Anes hus.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Med bil

Hellebæk ligger ca. fire km nordvest for Helsingør, og der er i alt ni P-pladser i og omkring skoven. Der er tre på Esrumvej, der skærer ind igennem Teglstrup Hegn. Der er en P-plads ved golfbanen/Teglstruphus, en ved stranden ved Julebækhus. En på Hellebækvej ved Kobberdammen og en ved Bøssemagergade og Hammermølle. Der er også P-plads i nærheden af Edens Have på Skindersøvej.

Offentlig transport

Helsingør-Hornbæk-Gilleleje banen stopper ved Hellebæk station. Du kan også tage bus nr. 347, der går mellem Hornbæk og Snekkersten og stopper ved Nygård. Bus nr. 842 passerer skoven langs Nordre Strandvej.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk


Mere om Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov:

Kort med seværdigheder Aktiviteter Dyr og planter Året rundt Historie