Efterår
Grågæs og canadagæs flyver sydpå i kæmpetræk og kan opleves flere gange om dagen. Gæssene er nemme at genkende, når de flyver i trekantsformation. Egern – både røde og brune – samler forråd til vinteren. Det brune egern kom til Danmark som kæledyr i 1930'erne, men lever nu side om side med det hjemlige, røde. Viben forbereder turen sydpå, og natuglerne er særligt aktive nu. Røn, havtorn og slåen har sat bær, og det samme har de vilde blommer.
De store fugletræk fra nord er i fuld gang. Rovfugle som musvåge, fiskeørn, rød glente, fjeldvåge, jagtfalk og vandrefalk gør holdt for at proviantere, og skoven genlyder af den store flagspættes hæse skrig. Træerne har skiftet til efterårets farver, og er vejret lunt og fugtigt, er der masser af svampe. Både de spiselige som rørhat, bøgehat, kantarel og judasøre, der vokser på hyldetræ, og de flotte, men giftige fluesvampe.
Den farvestrålende skovskade er aktiv i trækronerne, mens troldænder, pibeænder, skeænder, gæs og svaner spiser sig mætte i vandplanter, inden turen går mod syd. Blandt planterne er det mosserne, der dominerer. Er jorden blød eller dækket af sne, kan du se spor af dyr og fugle, der har været forbi.