Aktiviteter i Valby Hegn

Vil du have pulsen op, gå på opdagelse blandt forfædrenes grave, opleve naturen fra hesteryg eller bare nyde stilheden i den tætte skov? Valby Hegn rummer mange muligheder for friluftsaktiviteter.

Sundhedsspor på 2,6 km

TobiasMarkussen_Valby_Hegn__Langdysse_nr

I Valby Hegn kan du få pulsen op på et særligt sundhedsspor, der er egnet til både løb og gang. Sporet er 2,6 km langt og let at følge. Røde prikker på træerne viser vejen, og andre markeringer fortæller, hvornår du skal dreje.

Sporet udgår fra p-pladsen ved Bukkarvej. Tæt ved skovgærdet er der en lille hytte, hvor du kan se et kort over sporet. Der er også en vejledning i, hvordan du finder dit kondital og BMI-tal.\u2028Uden for hytten findes flere redskaber til udstrækning, som du kan bruge før og efter turen. Sundhedssporet fungerer samtidig som hjertesti med forskellige naturredskaber, hvor du kan styrke dine muskler. Sporet er det længste af de i alt otte sundhedsspor i Nordsjælland og anlagt i samarbejde med Hjerteforeningen, Danske Handicaporganisationer og Gribskov Kommune.

Læs mere om sundhedsspor

Sundhedssporet er handicapegnet

Belægningen på sundhedssporet gør, at det også kan bruges af kørestolsbrugere og gangbesværede. Ruten fører forbi ”Sletten” – en større åben plads med flere grillsteder, borde-bænkesæt og en større bålhytte, og der er flere hvilepladser med handicapegnede borde-bænkesæt undervejs.

Find vej i Valby Hegn ved gang eller løb

TobiasMarkussen_Valby_Hegn__Langdysse_nr

Tisvilde Hegn Orienteringsklub har i samarbejde med Gribskov Kommune og Naturstyrelsen opsat 44 faste poster i Valby Hegn. Har du lyst til at prøve dine evner som stifinder, kan du hente kort og turfoldere på:

www.tisvildehegn.dk

Læs mere på www.findveji.dk

Hør om stenaldermenneskenes grave

Valby Hegn er berømt for de seks imponerende langdysser, der blev opført i bondestenalderen for mere end 5.000 år siden. Dysserne ligger alle nær Tobro Å i den vestlige del af skoven. Du kan få mere at vide om dem ved at lytte til de audioguides, der findes til hver dysse.  

Fint net af ridestier

Valby Hegn har et fint net af ridestier, som benyttes flittigt både af lokale og af ryttere, der kører til skoven med hestetrailer. På ”Sletten” findes pausefold, hvor du kan give hesten og dig selv et hvil. Tag hensyn til andre og rid enten i midten eller i rabatten af vejene, så køresporene ikke bliver ødelagt.