Praktisk - Vigelsø

undefined

Hent pdf-kort over Vigelsø

Find vej til Vigelsø

På cykel

Den regionale cykelrute 32 går fra Odense Havn langs Odense Kanal til Klintebjerg Havn.

Med offentlig transport

FynBus 553 fra Otterup mod Skovløkkeskolen-Otterup standser ved Klintebjerg Havn.

Book en tur på Vigelsø

Alle kan bestille et ophold på skolen. Naturskolen lejes ikke ud som forsamlingshus, fest-lokale eller til ferieophold. Book Vigelsø.

Adgangsforhold for handicappede

På grund af sejlturen er Vigelsø svært tilgængelig for dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Bål- og lejrpladser

I skovområdet ved nordenden af Vigelsø findes en primitiv overnatningsplads for grupper på op til 12 personer. Pladsen må benyttes til én overnatning og kan ikke reserveres. Robåd, kano eller kajak kan lægge til direkte ved pladsen. Lejrpladsen på nordøen kan benyttes af spejdere eller andre friluftsorganisationer efter aftale med Naturstyrelsen Fyn.

Informationscenter

Informationscenter med udstilling om naturen, Vigelsøs historie og naturgenopretningsprojektet findes i den gamle fodermesterbolig ved molen.

P-pladser

Biler kan ikke medtages på Vigelsø. P-pladser findes ved Klintebjerg Havn.

Toiletter

Offentlige toiletter findes ved informationscentret i Fodermesterhuset og ved Klintebjerg Havn.

Find vej til Vigelsø i bil:

Vigelsø ligger i Odense Fjord. Kør ad rute 162 mod Otterup og drej fra mod Klintebjerg. Vejen ender ved Klintebjerg Havn, hvor der er p-plads. Biler kan ikke medtages på Vigelsø.

Fra Klintebjerg sejler færgen "Lunden". Fra 1. maj til uge 42 er der mulighed for at komme til Vigelsø ca. hver anden søndag. Turene er offentlige ture, og man behøver ikke tilmelde sig.
Der er afgang fra Klintebjerg kl. 10.00, og der sejles retur fra Vigelsø kl. 13.00. Det koster 40 kr pr. voksen og 20 kr. pr. barn. Der afregnes kontant til skipper.

På nogle lørdage er der mulighed for at tage soveposen og teltet med til Vigelsø, her sejler færgen kl 10 fra Klintebjerg. Hjemtransport er om søndagen kl 10 eller kl 13 fra molen. Læs mere på fjordensdag.dk 

Grupper kan bestille færgen til at sejle på andre tidspunkter. En t/r koster 1000 kr for op til 30 personer.

Sejler du selv til Vigelsø i robåd eller kajak, kan du lægge til ved pontonbroen nord for molen eller ved den primitive overnatningsplads på nordøen.