Naturstyrelsen: Gå på opdagelse i de mindre kendte naturperler

03-04-2020

Danskerne strømmer ud i naturen i så stort antal, at der nu er indført ensretning på Møns Klint, der er et af de mest populære steder. Naturstyrelsen opfordrer folk til at gå på opdagelse i nogle af de mange mindre kendte naturområder rundt omkring i Danmark.

De seneste to weekender har der været lige så mange besøgende på Møns Klint som på en varm sommerdag i højsæsonen. Derfor ensretter Naturstyrelsen nu, efter anmodning fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, adgangen til trapperne til stranden. Det sker for at sikre, at de besøgende kan holde den nødvendige afstand til hinanden for at undgå spredningen af coronavirus.

”Vi vil gerne sikre, at det stadig er muligt at besøge Møns Klint her i påsken. Derfor har vi nu ensrettet trapper og visse stier, så man ikke skal passere modgående trafik på trapperne, og det er muligt at holde afstand  som myndighederne foreskriver”, siger skovrider Claus Jespersen.

Lige nu har Naturstyrelsen travlt med at sætte nye skilte op med ensretningen. De skal hjælpe gæsterne den rigtige vej rundt på den populære klint. Samtidig er der lavet oversigtsskilte, som viser fire mulige rundture på klinten.

Billedet er det samme flere steder i landet

Det er typisk på de kendte naturperler og i de bynære naturområder, at danskerne møder mange andre besøgende. Derfor opfordrer Naturstyrelsen nu til, at man tænker i alternative steder, når man vil ud i naturen, for der er plads til alle i naturen og masser af oplevelser på de knap så kendte steder.

”Vi oplever en markant øget interesse for at komme ud i naturen for tiden, men de besøgende har det med at stimle sammen på de kendte steder, fx ved Rubjerg Knude Fyr, Jægersborg dyrehave og her på Møns Klint. Derfor vil Naturstyrelsen gerne opfordre folk til at gå på opdagelse i nogle af de mindre kendte naturområder, og til det formål har vi netop lanceret en opdateret hjemmeside – udinaturen.dk. Her finder man masse forslag til steder og aktiviteter, man kan lave i naturen, siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen opfordrer til, at man planlægger sin tur ud i naturen med den opdaterede hjemmeside: www.udinaturen.dk 

Fakta og inspiration

  • www.udinaturen.dk kan du bl.a. finde vandreruter, shelters og bålpladser og hente inspiration til store naturoplevelser tæt på dig.
  • Gå på opdagelse i Naturstyrelsens mere end 200 naturguider:https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/
  • Der er lavet skilte med de forskellige rundture, som man kan orientere sig i allerede fra man ankommer på P-pladsen ved Møns Klint. Der er i alt syv afmærkede vandreruter ved Møns Klint. Turene 2,3,6 udgår fra P-pladsen ved Havrelukke og er alle ture i skoven. Oplever man rigtig mange mennesker på klinten lyder opfordringen, at man følger én af de alternative ruter i skoven ved klinten, hvor man kan opleve de mange forårsblomster som fx kodriver og hvide, gule og de mere sjældne blå anemoner.
  • Se vandreture på Møns Klint: https://naturstyrelsen.dk/publikationer/turfoldere/storstroem/moens-klint-og-klintholm/ 

Andre statslige naturseværdigheder på Sydsjælland, Møn og Falster:

Kontakt

Kontorchef i Naturstyrelsen, Mads Jensen, 41 28 14 06, Obfuscated Email

Skovrider, Claus Jespersen, 22 49 65 75, Obfuscated Email

Pressemedarbejder, Christian Lietzen, 24 95 36 49, Obfuscated Email

Journalister kan tage kontakt til den lokale enhed, for at høre om gode steder at tage hen i naturen. Find kontaktoplysninger her: https://naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/