Sne i Danmark: På med skiene

I Nordjylland er der nu trukket friske spor til langrendsløb i Rold Skov, Blokhus og Uggerby klitplantager. Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.

Snedække i Rold Skov

Det er ikke så tit det sker, men nu er der mulighed for at tage en tur på langrendsskiene uden at skulle udenlands. Flere steder i statens naturområder ligger der nok sne til, at der er blevet præpareret deciderede spor til langrendsløb – det gælder lige nu i flere skove i Nordjylland.

Da kulden har godt tag i landet, og sneen dermed bliver liggende, burde der være rig mulighed for at nå en tur på ski i weekenden.

Et ski’ godt samarbejde

Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder - på skovveje, stier og i skovbunden. Du kan planlægge din egen rute på udinaturen.dk.

Naturstyrelsen har i flere år samarbejdet med lokale skiklubber og foreninger om at præparere langrendsløjper flere steder i landet, når vi er heldige at få tilstrækkeligt med sne til skiløb i naturen.

Hold øje med din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmeside, hvis du vil vide, hvornår løjperne i statens naturområder er klar til skiløb. 

Her er der trukket spor:

I statsskovene er disse langrendsspor nu klar til skiløb - (opdateres hvis der kommer flere til): 

 

Blokhus og Uggerby Klitplantager

I Blokhus er der en "fast" løjpe som starter og slutter lige vest for Skulpturparken på Aalborgvej.

Hvis man kommer i bil, kan man parkere på en p-plads på nordsiden af Aalborgvej over for Skulpturparken og krydse vejen for sporstart.

Det er en runde på skovveje og sletter inde i plantagen på ca. 1600 meter + forbindelsesspor til/fra Aalborgvej på ca. 750 meter hver vej.

I Uggerby er der lavet løjper på skovvejene. Der er to runder. Den ene (korte) kan tilgås fra Uggerby Skovvej ved Fischers Brandlinje, hvor man kommer ned forbi skovsøerne og sletten "Fårehegnet", rundt Grønnevej og retur.

Den anden (længere) kan tilgås fra p-pladsen ved Tolstrupvej og skovvejen Redskabsvejen. Ruten løber mod øst ad Redskabsvejen, rundt Rykrog og tilbage enten ad Tværvejen og Redskabvejen eller Foldvejen, og så tilbage til p-pladsen ude på Tolstrupvej.

Hvis man vil have en lang tur er de to runder i Uggerby forbundet via skovvejen Redskabsvejen.

 

Rold Skov

Der er faldet ca. 25 cm. sne. Snemængden har været så stor, at mange små og større træer/grene har givet efter for snetrykket.

Der er tromlet og trukket spor til både klassisk og skøjteteknik på boldbanerne ved Skørping Hallen.

Vedstedruten er tromlet og optrukket med 2 spor. Alle de små væltede træer er ryddet, men der ligger dog en del mindre kviste og grene i sneen.

Besøg Rold Skov Skilaugs hjemmeside for flere oplysninger og kort

 

Find en kælkebakke

Det er altid sjovt at mærke suset i maven på en kælk i fuld fart. På udinaturen.dk kan du finde en oversigt over 

 

Følg altid myndighederne råd omkring coronasmitte, husk at holde afstand og giv plads derude – så er der sne nok til alle. 

 

Se flere vinteraktiviteter