Vestkyststien Agger-Bulbjerg

I Thy kan du både til fods og på cykel gennemføre en mellem 80 og 100 km lang sammenhængende rute gennem landskaber skabt af istiden og mindre bysamfund langs kysten. Vandreruten følger på lange stræk den gamle redningsvej og den internationale vandrerute North Sea Trail. Ruten tilbyder en lang sammenhængende vandrerute med storslåede naturoplevelser og mange muligheder for at tilrettelægge både korte og lange ture efter egne ønsker i forhold til overnatning og forplejning.

Stranden ved Bøgsted Rende tiltrækker mange badende gæster, især på dage, hvor havet ikke viser tænder.

Find vej med turfolderen

Hele Vestkyststien er næsten 100 km fra spidsen af Agger Tange til Bulbjerg. Du kan gå dele af ruten — eller du kan tilbagelægge hele ruten på 5-7 dage, hvis du er vant til at vandre eller har trænet inden. Du vil opleve en vild og foranderlig natur, der ofte tager sig anderledes ud fra time til time afhængig af vejret.

Turfolderen guider dig igennem ruten med et stort kort, der giver dig overblik over ruten og oplevelserne undervejs.

Hent turfolderen her

Hvad kan du opleve på Vestkyststien Agger-Bulbjerg?

I filmene får du en smagsprøve på de oplevelser og udfordringer, som Vestkyststien Agger-Bulbjerg byder på.

Agger Tange til Lyngby Redningshus

På den sydligste del af ruten kommer du tæt på havet og kan opleve fugle- og dyrelivet på nært hold. Hold en pause ved Lodbjerg Fyr, og lad roen falder over dig på turen over Lyngby Hede.

Mod Bøgsted Rende

Redningshusene langs Veskyststien vidner om det drama, der tidligere var en del af livet ved Vestkysten. Hør de lokale fortælle historien og oplev selv det barske landskab, når ruten går gennem klithederne.

Smuttur til Hanstholm Vildtreservat

Vestkyststien rummer både skøn tæt skov og imponerende flade klitlandskaber. Klitmøller byder på mange aktiviteter, før du igen bevæger dig ud i naturen. Ved Nors Sø kan du møde heste, og i vildtreservatet er der gode muligheder for at se kronvildt.

Kulturpause i Hanstholm

Hanstholm Fyr byder på overraskende kulturelle oplevelser, og i Hawskoven kan du opleve resultatet af samarbejdet mellem Naturstyrelsen og gode lokale kræfter. På turen fra Hanstholm til Vigsø fylder de storslåede naturoplevelser igen mest på ruten.

Planlæg din tur

Du kan gå hele turen på 80-100 km eller vælge mindre etaper. Her får du inspiration til etaper på ruten med angivelse af omtrentlige afstande.

Afstandene mellem lokaliteterne på ruten varierer, men kan typisk tilbagelægges på en dag.

Der er mulighed for at proviantere undervejs, ligesom der med jævne mellemrum er mulighed for at gå på toilettet og tanke vand til drikkedunken.

Når du går på Vestkyststien Agger-Bulbjerg vil du både kunne få sand i skoene og våde tæer. Ruten leder dels ned over stranden og op gennem klitter, gennem hedelandskab og lavtliggende områder som fx Lillehav. Overvej hvilket fodtøj, der er rarest for dig at have med, når du færdes i naturen på dens vilkår.

Ruten er afmærket med redningsbåden som logo. På statens skov- og naturarealer sidder de på Naturstyrelsens røde pæle.

Praktiske informationer

Planlæg din tur på udinaturen.dk

På udinaturen.dk kan du se overnatningspladser, områder med fri teltning, kortere lokale vandreruter, bålpladser og meget mere.

Se kortet over Vestkyststien på udinaturen.dk

Områder og seværdigheder langs Vestkyststien

Vandreruten strækker sig over flere større naturområder som Agger Tange, Klitplantagerne i Sydthy og Hanstholmen. På hvert af områderne er der mulighed for kortere ture, som kan tilbagelægges i løbet af nogle timer.

Naturstyrelsens naturguider giver inspiration til oplevelser i de områder, som Vestkyststien går igennem. De fortæller både om natur, historie og kultur i de enkelte områder.