Oplevelser i Grønlien Skov

1. En skov med vokseværk

Den unge skov er i sig selv en seværdighed. Siden tusindevis af træer blev plantet i 1999 og 2000, er skoven vokset op og er blevet tæt og grøn. De mange ydre og indre skovbryn med massevis af bærbuske giver læ og tiltrækker fugle, og rådyrene har for længst indtaget skoven. Du kan følge deres stier – veksler – i den endnu ret uigennemtrængelige skov. Med årene – i takt med at træerne vokser til, og der bliver tyndet ud i dem – vil skoven åbne sig mere. Men det er lige nu, du kan forundres over, hvor hurtigt en skov vokser op.

2. Kastanielunden

I det nordøstlige hjørne af skoven er der plantet ægte kastanier. I gode varme somrer vil træerne sætte frugt, og så kan du samle spisekastanier til middagsmaden derhjemme. Endnu er træerne for unge til at sætte kastanier, men i løbet af nogle år vil der være spisekastanier at hente i Grønlien Skov samtidig med, at man kan glæde sig over de smukke træer.

3. De brede skovbryn

Skovbrynene i Grønlien Skov er ikke bare smukke at se på, når de blomstrer i skyer af hvidt i foråret og den tidlige sommer. Der er også plantet masser af buske med bl.a. kirsebær, hyld, slåen og hassel, så der er bær og nødder til glæde for skovens dyr men også for skovens gæster. Du må gerne samle hyldeblomster, forskellige slags bær og nødder til eget forbrug, så du kan lave hjemmelavet marmelade, saft eller måske plukke slåen til at krydre din snaps.

4. Sillebro Ådal

Sillebro Ådal ligger som en grøn kile ind i Frederikssund og rækker helt ud til Grønlien Skov. Ådalen er kommunalt ejet og tilhører ikke Naturstyrelsen, men den er en spændende start på skovturen inde fra byen.

Åens gamle slyngninger er genoprettet, og hele området er ligesom Grønlien Skov med til at sikre rent grundvand, ligesom det skal kunne hindre oversvømmelser i Frederikssund ved at sluge store regnmængder ved ekstreme skybrud.

Ådalen byder på en flot natur. Du kan bl.a. være heldig at se den sjældne plante grenet edderkoppeurt. Den bliver op mod 60 cm høj og kan kendes på sine hvide stjerneformede blomster. Edderkoppeurten blomstrer i juni/juli. Den er fredet og må hverken plukkes, graves op eller ødelægges.

Der er også en mountainbikebane, bålhytte, grillplads og sheltere i området. Samt naturfitness, boldbane, kælkebakke og skøjtebane.

Se mere på frederikssund.dk