De tætte skovbryn
Rundt om hele skoven og langs med engen midt i skoven er der plantet brede skovbryn med forskellige oprindelige danske træer og buske. Det er fx tjørn, slåen, kvalkved, hyld, abild, hassel og dunet gedeblad.
Udover at give ly og læ til fuglene og fungere som et spisekammer for skovens fugle, byder mange af buskene også på bær og nødder til skovens gæster. Du kan fx plukke slåen til slåensnaps og hyldebær eller -blomster til saft. Du må plukke til dit eget forbrug.
Markens planter
Skovens dyr indfinder sig hurtigt, når der plantes ny skov. Men det går noget langsommere med skovens planter. Derfor er det stadigvæk markens planter, der dominerer i Sperrestrup Skov. Her er masser af græs, mælkebøtter og brændenælder men ingen anemoner. Hist og her dukker en enkelt bregne op, men det kan vare mange år, inden skovplanterne for alvor tager over.
Engen midt i skoven har karakter af overdrev, og med tiden vil floraen ændre sig og flere sjældne planter, der ellers har svært ved at konkurrere med græs og mere hårdføre planter, vil indfinde sig. Håbet er, at engen med tiden vil udvikle sig fra et ensformigt græstæppe til et varieret dække af kodriver, ranunkler m.m. Måske vil der med tiden dukke orkideer op.
Hvis du er på jagt efter orkideer kan du sikkert finde skovhullæbe i Storesø-Lyngen. Skovhullæbe er den mest almindelige orkidé i Danmark. Den har grønlige blomster og kan blive op mod et meter høj. Skovhullæbe er fredet.