Find vej
Med bil
Sperrestrup Skov ligger lige nordøst for Ølstykke Stationsby og sydvest for landsbyen Sperrestrup, som skoven er opkaldt efter. Roskildevej går lige vest for skoven. Der er tre P-pladser ved skoven. En i syd ved Tungegårdsvej, en i nord ved Langdyssevej og en tredje mod øst ved Sperrestrupvej.
Offentlig transport
S-toget fra København til Frederikssund stopper i Ølstykke. Du kan tage din cykel gratis med i S-toget. Du kan også gå fra stationen til skoven. Der er ikke mere end ca. en kilometer at gå.
Planlæg din rejse på rejseplanen.dk
Se hundeskove, p-pladser, vandreruter, skove der kan bookes m.m. på udinaturen.dk
Praktisk info og aktiviteter
Der er mange muligheder for spændende vandreture i og omkring Sperrestrup Skov. På kortet kan du se stier og skovveje både i Sperrestrup Skov og i Storesø-Lyngen. I skoven kan du færdes frit overalt, men i Storesø-Lyngen, der er privatejet må du kun færdes på stierne. Og kun fra kl. 7 morgen til solnedgang.
Sperrestrup-ruten går gennem Storesø-Lyngen op gennem Sperrestrup Skov til den lille landsby Sperrestrup og videre gennem det smukt bakkede landskab til et udsigtspunkt nordøst for Sperrestrup.
Fra landsbyen Sperrestrup går en natursti videre gennem et smukt, kuperet landskab til Slagslunde Skov. Herfra kan du gå videre til Buresø.
Du kan løbe orientering i Sperrestrup Skov. Find vej i.... har i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub og Naturstyrelsen opsat 44 faste poster på røde pæle rundt omkring i skoven. Der er to startpunkter. Et ved Skovbørnehaven Tungegården ved P-pladsen i den sydlige ende af skoven, og et i den nordlige ende af skoven ved Langdyssevej.
Du bestemmer selv, hvilken rækkefølge du vil tage posterne i, og hvor langt du vil løbe.
Du må cykle på alle stier og veje, men husk at tage hensyn til de gående.
Du må ride på de 22 km afmærkede ridestier, der kan ses på kortet. En helt nyanlagt ridesti fører dybt ind i Randbøl Hede.
Naturrum Kirstinelyst har et hø-hotel med flere folde med adgang til strømhegn og vand.
Randbøl Hede og Frederikshåb Plantage har i alt 22 km afmærkede rideruter.
Start fra Naturrum Kirstinelyst, hvor der er tilkørselsmulighed med hestetrailer. Samme sted er der folde, strømhegn og adgang til vand. Desuden kan du benytte bålplads og shelters.
En helt ny riderute på godt 10 km kommer hele vejen rundt om Randbøl Hede.
Via Vorbasse Studevej går rideruten til den sydlige del af heden, som er meget lidt besøgt.
Se rute på kort på udinaturen.dk
Hærvejens riderute går kun gennem den østlige del af Frederikshåb Plantage, og derfor er det værd at tage en kort afstikker til Naturrum Kirstinelyst.
Rideruterne er afmærket med røde piktogrampæle ved indgangen til skoven og heden, samt sten med pile over heden.
Du må desuden ride på de asfalterede veje, skovveje og i skovbunden (undtagen hegnede arealer og på nye kulturer).
Tag på skovturstræning med din hest
I Frederikshåb Plantage er der oprettet en Skovturs-trecbane til ryttere og deres heste. Banen er inspireret af TREC, trail, westernridning, dressur og horsemansship. Den er designet til dig, som gerne vil arbejde med din hest i naturen. Banens 21 forhindringer er udfordringer, som du vil kunne møde på en ridetur i skoven og naturen - og de er konstrueret af skovens egne materialer. Læs mere om Frederikshåb Skovturs-Trecbane.
Hestevognsture
Om sommeren fra midt august til midt september tilbydes der hestevognsture på Randbøl Hede. Turen varer halvanden time og starter normalt hver torsdag kl.18.30 fra P-pladsen ved Naturrum Kirstinelyst.
Turen kommer i nærheden af Staldbakkerne, og nogle dage er der naturvejleder med på turen som guide.
Et par gange i løbet af sommeren tilbydes også hestevognsture af en times varighed gennem Frederikshåb Plantage. Turene har afgang fra P-pladsen på Rygbjergvej lørdage kl.11.
Turene arrangeres af turistkontoret i Vejle.
Der er hundeskov ved P-pladsen i den sydlige del af Sperrestrup Skov. Udover at din hund må løbe løs i hundeskoven, hvis den er under kontrol, så kan din hund også prøve kræfter med hundelegepladsen, der fungerer som en slags hundefitness/agility.
Her kan din hund løbe slalom mellem stolper, balancere på træstammer, klatre i brændestakken, løbe igennem røret eller prøve balancebommen.
Der er ingen særlige faciliteter for handicappede. Men fra P-pladsen i den sydlige ende af skoven kan kørestolsbrugere følge Tungegårdsvej ind i skoven til skovbørnehaven. Mindre stier og dyreveksler kan ikke anbefales.
Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen.
Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.
Beskyttede områder
I skoven er visse områder udlagt som naturzoner og B-skove.
Det er særligt beskyttede områder, hvor der ikke gives tilladelse til arrangementer.
Sperrestrup Skov er en af de unge skove, hvor Naturstyrelsen lejer jagtretten ud til private. Der er helt særlige regler for jagten, som gælder rådyr. Om foråret er det bukkejagt, og i efteråret jagt på voksne dyr og lam. Jagtretten gælder én dag i november, december og januar. Bukkejagten er hver dag fra den 16. maj til 15. juli og skal ske fra solopgang til kl. 7 morgen for ikke at genere skovens øvrige gæster.
Der er en primitiv lejrplads med bålplads og muligheder for at grille i Sperrestrup Skov. Her kan du slå dit eget telt op og overnatte frit en nat eller to. Lejrpladsen kan ikke bookes.
Du kan gå på skattejagt i Sperrestrup Skov.