Forår
Sangdroslen ankommer og specielt om morgenen og i skumringen, kan man høre den synge. Den store flagspætte skal nok sørge for også at blive hørt. Den trommer på døde grene for at markere sit territorium.
Mange dyr og planter vågner op af vinterdvalen blandt andet han-snogen, der i slutningen af marts går på jagt efter en varm plet at solbade på. Hunnerne ligger i dvale en måneds tid endnu. Snogen er oftest sort og har to gule pletter i nakken, hvilket gør den nem at kende fra hugormen og i modsætning til den, er snogen ikke giftig.
De første dyreunger begynder at komme til verden. Grævlingen føder 2-4 unger i sin hule, som den ofte deler med andre grævlinger. Også i rævegraven er der familieforøgelse i denne måned.
På Fussing Sø kan den toppede lappedykkers ejendommelige parringsceremoni iagttages. Fuglene foretager en slangeagtig dans, der kan tage op mod en time. Til selve parringen fremstilles en seng af vandplanter, som hunnen ligger på, mens hun bestiges af hannen.
Den store skallesluger forlader området og starter forårstrækket mod ynglepladserne, mens blishønsene vender tilbage til søen.
Råbukken har fået nyt gevir og gnider det bløde hudlag kaldet basten op ad træer og buske for at få det af. Bukken spiser efterfølgende basten og får på den måde noget ekstra næring.
I skovene blomstrer de hvide anemoner i skovbunden, og kort tid efter springer bøgen ud.
Den slangelignende stålorm kommer frem i begyndelsen af april. Hannen først og hunnen et par uger senere. Stålormen kan på afstand forveksles med hugorme og snoge, men er noget mindre og har et betydeligt mindre hoved i forhold til resten af kroppen. Stålormen er ikke en slange, den bevæger sig mere kluntet, og det skyldes, at den er et firben uden ben. Ligesom andre firben kan den smide halen i forsvar. Den kan være svær at se i skovbunden, så det gælder om at kigge godt efter. Stålormen er fredet, og man må derfor ikke tage den med hjem.
Nu springer egen også ud, og i skovbunden kan man nyde synet af den almindelige guldstjernes små gule blomster.
Grævlingens unger forlader hulen for første gang. Ungerne fodres med opgylpet føde, efter at moderen er holdt op med at give dem mælk. Når de er omkring tre måneder gamle, følger de moderen på hendes natlige søgen efter føde.
Natuglens dunede unger sidder i træerne og venter på at forældrene skal komme tilbage og fodre dem med mus. Selvom ungerne er nuttede og kan se forladte ud, så lad dem være i fred. Forældrene skal nok tage sig af dem.
Også Rådyr-hunnen, råen, får lam i maj, og her gælder samme regel. Lad være med at røre et nyfødt rålam, hvis du finder et i skovbunden.
Gedder leger parringsleg i det lave vand tæt ved søbredden, og i Mølledammen vogter trepiggede hundestejle-han sit territorium. Hundestejle-hanner har en knaldrød bug, og hvis de ser noget rødt, tror de, det er en anden han, der forsøger at indvandre deres territorium og reagerer derfor aggressivt. Hannen bygger en rede, og lokker en hun til at lægge æg i den. Derefter passer han både æg og unger.