
Adgang:
Fem landeveje mødes i Almindingen, der også er rig på parkeringspladser. Derudover passerer tre cykelruter og tre busruter gennem skoven:
Hent minguiden
Cykelruter gennem Almindingen: rute 22 Robbedale-, Almindingen-Aarsdale, rute 25 Melsted-Almindingen-Aakirkeby og Rute 26 Slotslyngen-Almindingen.
Se cykelruterne hos Destination Bornholm
Se bussernes køreplaner på bat.dk
Vandreruter
Der er fem vandreruter i Almindingen. De er markerede med gult på stolper, sten og træer. Alle ruterne er indtegnede på et kort i Naturstyrelsens miniguide. Turene er tre til godt seks kilometer lange. Kortet kan også bruges til at tilrettelægge egne ruter.
Handicap og barnevogne:
Turene i miniguiden er ikke egnede til dårligt gående og kørestolsbrugere. Der skal ligeledes en portion god vilje til at få en barnevogn med hele vejen rundt på de afmærkede ruter. Men kørestolsbrugere og barnevogne kan fint komme rundt på skovvejene, som også findes i miniguiden. Vær dog opmærksom på, at den vestlige halvdel af Almindingen er meget kuperet.
Ved Bastemose findes et kørestolsegnet fugletårn:
Ved Hareløkkerne ligger 2 shelters. Det ene er et handicapvenligt shelter, og man kan komme ind med kørestol. Hvert shelter har plads til ca. 6 voksne personer. Toilet findes ved cykelstien. Der er ikke vand. Se mere under overnatning i det fri.
Shelters i Hareløkkerne
Cykling
Der er gode forhold for cyklister i Almindingen. Dog kan terrænet især i den vestlige halvdel af skoven være meget kuperet.
Mountainbiking
Der må cykles på menneskeskabte veje og stier, som fremstår egnede til en almindelig cykel. Desuden findes to afmærkede ruter med udgangspunkt ved Rytterknægten.
Læs mere om mountainbike-ruterne her
Ridning
Ridning er tilladt i Almindingen. Man må ride i skridt, trav og tølt på asfalterede veje, stenlagte veje og grusveje, der er bredere end 2,5 meter. Der må også rides i skovbunden, herunder på trampestier – dog ikke i områder med nye planter og unge træer. Der må ikke rides på gravhøje og andre fortidsminder eller skovens marker, indhegninger og lignende.
Travtræning
Der er anlagt en 2,4 km lang travtræningsbane, hvor det er tilladt at træne travheste med sulky. Det er ikke tilladt at færdes med sulky i resten af skoven, men det er muligt at få en køretilladelse, så man kan transportere sig fra sin bopæl til travtræningsbanen i skridt.
Læs mere om travtræningsbanen