Praktisk - Almindingen

Adgang:

Fem landeveje mødes i Almindingen, der også er rig på parkeringspladser. Derudover passerer tre cykelruter og tre busruter gennem skoven:

Hent minguiden

Cykelruter gennem Almindingen: rute 22 Robbedale-, Almindingen-Aarsdale, rute 25 Melsted-Almindingen-Aakirkeby og Rute 26 Slotslyngen-Almindingen.

Se cykelruterne hos Destination Bornholm

Se bussernes køreplaner på bat.dk

Vandreruter

Der er fem vandreruter i Almindingen. De er markerede med gult på stolper, sten og træer. Alle ruterne er indtegnede på et kort i Naturstyrelsens miniguide. Turene er tre til godt seks kilometer lange. Kortet kan også bruges til at tilrettelægge egne ruter.

Handicap og barnevogne:

Turene i miniguiden er ikke egnede til dårligt gående og kørestolsbrugere. Der skal ligeledes en portion god vilje til at få en barnevogn med hele vejen rundt på de afmærkede ruter. Men kørestolsbrugere og barnevogne kan fint komme rundt på skovvejene, som også findes i miniguiden. Vær dog opmærksom på, at den vestlige halvdel af Almindingen er meget kuperet.

Ved Bastemose findes et kørestolsegnet fugletårn:

Ved Hareløkkerne ligger 2 shelters. Det ene er et handicapvenligt shelter, og man kan komme ind med kørestol. Hvert shelter har plads til ca. 6 voksne personer. Toilet findes ved cykelstien. Der er ikke vand. Se mere under overnatning i det fri.

Shelters i Hareløkkerne

Cykling

Der er gode forhold for cyklister i Almindingen. Dog kan terrænet især i den vestlige halvdel af skoven være meget kuperet. 

Mountainbiking

Der må cykles på menneskeskabte veje og stier, som fremstår egnede til en almindelig cykel. Desuden findes to afmærkede ruter med udgangspunkt ved Rytterknægten.

Læs mere om mountainbike-ruterne her

Ridning

Ridning er tilladt i Almindingen. Man må ride i skridt, trav og tølt på asfalterede veje, stenlagte veje og grusveje, der er bredere end 2,5 meter. Der må også rides i skovbunden, herunder på trampestier – dog ikke i områder med nye planter og unge træer. Der må ikke rides på gravhøje og andre fortidsminder eller skovens marker, indhegninger og lignende.

Travtræning

Der er anlagt en 2,4 km lang travtræningsbane, hvor det er tilladt at træne travheste med sulky. Det er ikke tilladt at færdes med sulky i resten af skoven, men det er muligt at få en køretilladelse, så man kan transportere sig fra sin bopæl til travtræningsbanen i skridt. 

Læs mere om travtræningsbanen

Hunde

Hunde må kun færdes i skoven i snor. Ved Hareløkkerne findes en friløbshegning, hvor hunde må løbe frit, hvis de er under ejerens fulde kontrol.

Med hund i naturen

Se mere om hundeindhegningen

Lystfiskeri

Det er tilladt at fiske i Åsedamssøen, hvis man har gyldigt fisketegn. Medlemmer af Bornholms Sportsfiskerforening med gyldigt fisketegn må også fiske i Åremyr.

Lystfiskeri på Bornholm

Åben ild

Bål og anden brug af åben ild må kun finde sted på de officielle bålpladser. Der er bålpladser ved Klippely i Ekkodalen, Hareløkkerne naturlegeplads, Åremyr, Jomfrubjerget, og ved overnatningspladserne.

Overnatning i det fri

Der er mange muligheder for at sove i det fri i Almindingen. Enten på en af skovens tre shelterpladser eller på den primitive teltplads ved Bastemosehus. Der findes også en teltplads ved Åremyr, men den er forbeholdt grupper, der har reserveret pladsen hos Naturstyrelsen.

De primitive overnatningssteder er beregnet til overnatning i naturen under åben himmel for enkeltpersoner, familier og smågrupper. Hverken teltpladser eller shelterområderne har vand eller toilet.

Alle overnatningstederne kan som hovedregel benyttes uden forudgående aftale, men vær opmærksom på, at hvis andre har reserveret, har de førsteret. Det er dog kun lejrpladsen ved Åremyr og Rundemose-shelteret, der kan reserveres - se neden for. Hvis man vil overnatte mere end to nætter, skal det aftales med Naturstyrelsen. Kontakt Naturstyrelsen Bornholm her: Obfuscated Email

Teltpladser:

Teltplads Bastemose 

Lejrplads ved Åremyr (kun til grupper, der har reserveret!) 

Regler i naturen/ booking

Shelters:

Shelter Lindesbjerg 

Hareløkkernes shelters 

Ved Hareløkkerne ligger 2 shelters. Det ene er handicapvenligt.