Praktisk - Almindingen

Adgang:

Fem landeveje mødes i Almindingen, der også er rig på parkeringspladser. Derudover passerer tre cykelruter og tre busruter gennem skoven:

Hent vandretursfolder

Cykelruter gennem Almindingen: rute 22 Robbedale-, Almindingen-Aarsdale, rute 25 Melsted-Almindingen-Aakirkeby og Rute 26 Slotslyngen-Almindingen.

Se cykelruterne hos Destination Bornholm

Se bussernes køreplaner på bat.dk

Vandreruter

I Almindingen finder du mange markerede vandreruter. Ruterne er markeret med farvede pile på pæle og med farvede prikker og pile malet på træer og sten. Alle ruterne er indtegnede på et kort i Naturstyrelsens vandretursfolder for Almindingen. 

Handicap og barnevogne:

De fleste markerede vandreruter egner sig dårligt til barnevogne og slet ikke til kørestolsbrugere eller dårligt gående. Ved Ekkodalen finder du dog Ekkodalsstien, som kan benyttes med barnevogn/klapvogn og af nogle bevægelseshæmmede. Barnevogne og kørestolsbrugere kan også komme omkring i skoven på skovvejene, som kan findes i vandretursfolderen. Vær dog opmærksom på, at den vestlige halvdel af Almindingen er meget kuperet.

Ved Bastemose findes et fugletårn, som er egnet til bevægelseshæmmede

Ved Hareløkkerne ligger 2 shelters. Det ene er egnet til bevægelseshæmmede, og man kan køre ind i det med kørestol. Hvert shelter har plads til ca. 6 voksne personer. Toilet findes ved cykelstien. Se mere under overnatning i det fri.

Shelters i Hareløkkerne

Cykling

Der er gode forhold for cyklister i Almindingen. Dog kan terrænet især i den vestlige halvdel af skoven være meget kuperet. 

Mountainbiking

Der må cykles på menneskeskabte veje og stier, som fremstår egnede til en almindelig cykel. Desuden findes to afmærkede ruter med udgangspunkt ved Rytterknægten.

Hent folder om mountainbike-ruterne

Ridning

Ridning er tilladt i Almindingen. Man må ride i skridt, trav og tølt på asfalterede veje, stenlagte veje og grusveje, der er bredere end 2,5 meter. Der må også rides i skovbunden, herunder på trampestier – dog ikke i områder med nye planter og unge træer. Der må ikke rides på gravhøje og andre fortidsminder eller skovens marker, indhegninger og lignende.

Travtræning

Der er anlagt en 2,4 km lang travtræningsbane, hvor det er tilladt at træne travheste med sulky. Det er ikke tilladt at færdes med sulky i resten af skoven, men det er muligt at få en køretilladelse, så man kan transportere sig fra sin bopæl til travtræningsbanen i skridt. 

Læs mere om travtræningsbanen

Hunde

Hunde må kun færdes i skoven i snor. Ved Hareløkkerne findes en friløbshegning, hvor hunde må løbe frit, hvis de er under ejerens fulde kontrol.

Med hund i naturen

Se mere om hundeindhegningen

Lystfiskeri

Det er tilladt at fiske i Åsedamssøen, hvis man har gyldigt fisketegn. Medlemmer af Bornholms Sportsfiskerforening med gyldigt fisketegn må også fiske i Åremyr.

Lystfiskeri på Bornholm

Åben ild

Bål og anden brug af åben ild må kun finde sted på de officielle bålpladser. Der er bålpladser ved Klippely i Ekkodalen, Hareløkkerne naturlegeplads, Åremyr, Jomfrubjerget, og ved overnatningspladserne.

Overnatning i det fri

Der er mange muligheder for at sove i det fri i Almindingen. Enten på en af skovens shelterpladser eller på de primitive overnatningspladser. Der findes også en stor teltplads ved Åremyr, men den er forbeholdt grupper, der har reserveret pladsen hos Naturstyrelsen.

De primitive overnatningssteder er beregnet til overnatning i naturen under åben himmel for enkeltpersoner, familier og smågrupper.

Alle overnatningstederne kan som hovedregel benyttes uden forudgående aftale, men vær opmærksom på, at hvis andre har reserveret, har de førsteret. Det er dog kun lejrpladsen ved Åremyr samt shelterpladserne ved Rundemose og Udkæret som kan reserveres, og disse kan kun reserveres, af større, organiserede grupper. Hvis man vil overnatte mere end to nætter, skal det aftales med Naturstyrelsen. Kontakt Naturstyrelsen Bornholm her: Obfuscated Email

Find overnatningspladserne på udinaturen.dk