Praktisk - Bidstrup Skovene

Få en oversigt over vandreruter, seværdigheder, overnatningsmuligheder og meget andet på udinaturen.dk

Læs mere om Praktisk - Bidstrup Skovene

Toiletter

Der er toiletter ved Avnstrup Centret. Også handicaptoiletter. Du skal være opmærksom på, at toiletterne er lukket mellem 1. november og 1. april.

Overnatning og bålpladser

Der er flere spejderlejre og lejrskoler omkring Bidstrup Skovene. I selve skoven er der en shelterplads til seks personer ved Ravnsholte Mark 200 meter sydøst for skovfogedboligen. Vand kan du få uden for skovfogedboligen. Shelterpladsen kan ikke bookes.

Der er også en lejrplads med plads til 40 personer ved Rævemosen 800 meter inde i skoven ad Tradshusvej. Du kan parkere ved Teletårnet. Om sommeren er der vand i nærheden af pladsen.
Begge steder er der mulighed for at grille og lave bål. Husk at medbringe brænde og grillkul.

Lejrpladsen ved Rævemosen skal bookes på book.naturstyrelsen.dk.

Der er en picnicplads med grillmuligheder og en vandpost ved Avnstrup Centret. Og ved Avnsø er der en badebro samt borde og bænke, hvor du kan spise din medbragte mad. Desuden er der en vandpost ved den nordlige P-plads ved indgangen til den nordlige ende af skoven.

Se kortet og læs mere på udinaturen.dk

For handicappede

Bidstrup Skovene er stærkt kuperede og egner sig ikke særlig godt for handicappede i kørestol. Storskoven i den nordlige ende er den mindst kuperede, og her er vejenes stigning og fald markeret på kortet, link til kort. Skovvejene er typisk belagt med grus, der ikke er optimale at køre på med smalle hjul. Ved Avnstrup Centret er der handicaptoiletter.

Tag hunden med

Den nordligste ende af Bidstrupskovene op mod Hvalsø er en afmærket hundeskov. Her må din hund løbe løs, hvis den er under din kontrol. Alle andre steder i skoven, skal hunde være i snor.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Bidstrup Skovene ligger midt på Sjælland ved Hvalsø mellem Roskilde og Ringsted. Se kort. Er du i bil, er der P-pladser hele vejen rundt om skoven, og du kan tilmed parkere inde i skoven ved den store P-plads ved Avnstrup Centret.

Se veje og P-pladser på kort

Offentlig transport

Med offentlige transportmidler kan du stå af toget ved Hvalsø station. Derfra er der ikke langt at gå til Storskoven, der er den nordligste del af Bidstrup Skovene. Bus nr. 214 går til Avnstrup Centret midt i skoven.