Aktiviteter i Boserup Skov

Prøv det 12 km lange mountainbikespor, gå en tur langs skrænterne ud mod vandet eller grib en kurv, en kniv og en lille børste og tag på svampejagt. Boserup Skov har det hele – også for den der bare vil nyde skovens stille ro.

Til fods

Der er masser af muligheder for spændende og varierede gåture i Boserup Skov. Fjordstien følger kysten hele vejen langs skoven og skrænterne ud mod fjorden og Kattinge Vig, og på den afmærkede gule vandrerute på fem km kommer du både en tur op til Lerskrænten og Kattinge Vig og ned forbi Dyremose, Boseborg og stævningsskoven. Dertil kommer Skjoldungestien, der går fra Roskilde til Gl. Lejre gennem dele af skoven.

Se mere på nationalparkskjoldungernesland.dk

Orienteringsløb

Der er orienteringsløb i Boserup Skov for alle hver lørdag med start mellem kl. 13 og 13.30 100 m fra P-pladsen ved Boserup Efterskole. (Det gamle sanatorium). Det er Orienteringsklubben Roskilde, der arrangerer løbene. Der er et introduktionsprogram og baner på 2-3 km for børn og uøvede, baner for de, der vil prøve lidt mere og så de svære for de trænede orienteringsløbere. Et orienteringskort koster 20 kroner, men derefter kan alle være med. I skoven er der opsat over 100 faste poster, så du kan variere dine løb gennem den tætte og frodige vegetation i Boserup Skov.

Læs mere om løb, træning og kort på okr.dk

På cykel og mountainbike

Du må cykle på vejene i Boserup Skov, hvis du husker at tage hensyn til de gående. Men der er et 12 km langt mountainbikespor, der er mærket med blåt. Det løber igennem det meste af skoven og giver masser af udfordringer selv til trænede mountainbikeryttere. Sporet er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Mountainbike Klub.

Se kort og få flere oplysninger på roskilde-mtb.dk .

Fjordstien, cykelrute 40, går gennem Boserup Skov.

Læs mere om Fjordstien

Cykelrute 88, også kaldet Munkevejen til Roskilde Domkirke, går gennem Boserup Skov.

Se mere på:

munkevejen.dk

Midgårdsormen

Midgårdsormen. Foto: Tobias Markussen

Midgårdsormen består af 300 meter med væltede træstammer og andre naturlige materialer, der ligger i forlængelse af hinanden og snor sig som en orm gennem skoven nordpå mod Kattinge Vig fra P-pladsen ved den nordvestlige del af skoven. Her kan små og store lege ”jorden er giftig” uden den store fare, hvis de mister fodfæstet. Ormen ændrer sig hele tiden, når træer rådner og nye kommer til.

Med hund

I det vestlige hjørne af Boserup Skov ud mod Kattingeværk og Slusehuset er der hundeskov, hvor din hund kan løbe frit, hvis du har kontrol over den. I alle øvrige dele af Boserup Skov skal hunde holdes i snor.

Find hundeskove på udinaturen.dk.

Til hest

Du må ride på alle veje og stier i Boserup Skov, men husk at tage hensyn til skovens øvrige gæster.

Læs om regler for ridning

For fuglekiggere

Fugletårn ved Store Kattinge sø. Foto: Tobias Markussen

Boserup Skov har et rigt fugleliv, og fra fugletårnet ved Store Kattingesø har du et godt udsyn. I vinterhalvåret er søen hvilested for 10.000-20.000 troldænder. Du kan også se hvinand, bjergand og stor skallesluger. I september kan man ofte se fiskeørne ved søerne, og om vinteren holder isfuglen til ved Kattinge Værks udløb. Om sommeren kan du høre vandrikse, sivsanger og græshoppesanger.

Læs mere på:

dofbasen.dk

På svampejagt

Der er masser af svamp i Boserup Skov. I alt er der omkring 70 forskellige svampearter at finde i skoven. Heriblandt tre forskellige slags morkler, spiselig morkel, hættemorkel og stenmorkel. Desuden er der kantareller, Karl Johan og andre rørhatte samt forskellige honningsvampe og champignoner. Skoven er kendt blandt svampeentusiaster, så man skal stå tidligt op, hvis man er ude efter de rigtige lækkerier.

Find skatten

Du kan også gå på skattejagt i Boserup Skov. På geocaching.com kan du finde koordinaterne til det sted, hvor skatten ligger ”begravet”. Og så er det bare af sted med GPS’en for at lokalisere den. Du kan finde GPS-koordinater til ”skatte” over hele verden. Hvad skatten er, er en overraskelse, men du skal ikke vente at finde guld og ædelstene.

Find koordinaterne til skatten på geocaching.dk

I kano og kajak

Kattinge Vig er et populært udflugtsmål for folk i kano og kajak. Ved Lerskrænten kan man lave bål, og der er grillsteder og borde og bænke. Man kan overnatte ved Kattinge Vigs vestlige bred i et shelter, der er til fri afbenyttelse. De tre shelters ved den østlige kyst ud mod Roskilde Fjord skal derimod bookes i forvejen.

Book et shelter