Praktisk - Gribskov

Handicapfaciliteter

Også for handicappede er der mange faciliteter i Gribskov. 
Der er stier, som er egnede for kørestolsbrugere og gangbesværede, primitive overnatningspladser og bålpladser, udsigtstårne og toiletter.

Med start og slut fra P-pladsen ved Esrum Kloster og Møllegård er der en 1,5 km lang handicapsti med taktile infotavler og mobiltelefonguider, der også kan bruges af svagtseende. 
Desuden kan man fra P-pladsen ved Skovskolen i Nødebo komme langs søen til grillpladsen ved Dronningens Bøge. 
Alle ruter markeret med lilla i de fire vandretursfoldere er asfalterede, andre er grusbelagte og kørestolsegnede. Grillpladserne ved Gillelejevej/Storkevadsvej og Frederiksværkvej/Tinghussøen ligger tæt på P-pladser, og grillpladsen ved Dronningens Bøge kan nås ad en handicapvenlig sti fra P-pladsen ved Skovskolen i Nødebo.

Shelterpladsen ved Multebjerg, der skal bookes via: bookinaturen.dk, kan nås ad asfalterede veje fra kagerup Station. Men ikke i bil.

Der er en handicapvenligt udsigtsplatform ved P-pladsen Gillelejevej/Ostrupvej, som er let tilgængelig, dog med en lidt stjel rampe. Herfra er der udsyn til skovbrynet, hvor hjortevildtet ofte græsser i morgen- og aftentimerne.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. 
Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.

Læs også MTB-kodeks

På hesteryg

Du må ride på de afmærkede ridestier, på asfaltveje og på grusveje. Her må du ikke ride galop og skal ride i midterrabatten eller i siderabatterne.  I skovbunden, hvor der er høje træer og hvor det ikke skader, må du også ride.

Læs også Hvor må jeg ride?

Med hund i skoven

I Gribskov skal hunde skal altid være i snor og det bliver anmeldt til politiet, hvis man lader sin hund løbe løst.

I de særlige hundeskove må du dog gerne lade din hund løbe frit - under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig. Der findes hundeskov i Esrumlund, Gribskovs nordende, i den halvdel af Nødeboholt tættets på byen, i Selskov lige sydvest for Gribskov og i Tyvekrogen mellem Isterødvejen og Slotspavillonen trinbræt.  Og der er et hundehegn i Høbjerg Hegn nordvest for Gribskov.

Læs også Med hund i naturen

Beskyttede områder

I skoven er visse områder udlagt som naturzoner og stillezoner. Det er særligt beskyttede områder, hvor der ikke gives tilladelse til arrangementer. Find stillezonerne her.

 

Find vej

Gribskov ligger i Nordsjælland mellem Hillerød, Fredensborg, Helsinge og Græsted.

Tog

Lokalbanen 940R og 960R 
Gribskov- og Hornbækbanen kører gennem Gribskov, hhv. mellem Hillerød og Helsingør via Gilleleje og mellem Hillerød og Tisvildeleje. Cykler gratis.

Bus

303, 307, 362, 363, 390R 
Disse fem buslinjer går gennem Gribskov.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk