Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Gulddysse Skov

Gulddysse Skov er en af de nye unge skove, der skal sikre os rent drikkevand i fremtiden og byde på spændende naturoplevelser. Skoven har fået sit navn efter Gulddyssen – en langdysse fra stenalderen. Hele egnen er spækket med fortidsminder.

Gulddysse Skov ligger smukt hævet over Værebro Ådal. Du kan køre mountainbike, prøve Sundhedssporet, slå lejr for en nat eller bare gå en tur med din hund, nyde naturen og se skoven vokse op.

Gulddysse Skov

Gulddysse Skov er under tilplantning. De første træer blev plantet i 2001. I startet af 2005 var der plantet 142.000 planter: 78% løvtræer, 11% nåletræer og 11% buske; i alt 19 forskellige arter. 220 ha skal beskytte fremtidens grundvand til hovedstaden og give lokale naturoplevelser. Skovrejsningen sker i takt med, at Naturstyrelsen får mulighed for at købe jord i området. Skovens etablering vil strække sig over mange år, men med udgangen af 2003 var de første ca. 45 ha tilplantet. Den nye skov er mest løvskov med mange lysninger og stier. Borde, bænke og andre faciliteter for publikum er også en del af projektet.


Lokale folder (pdf)

Se også ..