Aktiviteter i Gulddysse Skov

Vandretur

Roskilde Kommune har lavet en sti, der går fra Sognevej i Gundsømagle ind til Gulddysse Skov. Herfra har Naturstyrelsen lavet en sti, der forbinder den sydlige med den nordlige del af skoven. Hele ruten er på ca. 5 km.

På kortet kan du se de øvrige veje og stier, som du kan kombinere efter egen lyst. Du er også velkommen til at forlade de afmærkede stier og gå på opdagelse i skoven på egen hånd.

Se kortet i folderen

Sundhedssporet

Sundhedssporet begynder og slutter ved P-pladsen på Gundsømagle Parkvej. Her er der opsat en tavle, hvor du ud fra vægt og højde kan finde dit BMI. Herefter kan du – alt efter køn, alder og den tid, du har brugt på det 1,7 km lange spor, aflæse, hvordan dagsformen er. Du behøver ikke løbe men kan også gå turen i raskt tempo.

Til hest

Du er velkommen til at ride i Gulddysse Skov, men ikke på grusstierne. Brug i stedet rabatterne, sletterne og sporene i skovens nordøstlige del.

Læs mere om rideregler i Naturstyrelsens skove

Se kort over ridestien - kort 1

Se kort over ridestien - kort 2

Med hund

Der er hundeskov både i den sydlige og i den nordlige ende af skoven. De to områder er indhegnet, og her må din hund løbe løs, hvis den er under din kontrol. I resten af skoven skal din hund være i snor.

Læs om reglerne for færdsel med hund i Gulddysse Skov.

På jagt

Gulddysse er en af de unge skove, hvor Naturstyrelsen lejer jagtretten ud til private. Der er helt særlige regler for jagten, som gælder rådyr. Om foråret er det bukkejagt, og i efteråret jagt på voksne dyr og lam. Jagtretten gælder én dag i november, december og januar. Bukkejagten er fra den 16. maj til 15. juli og skal ske fra solopgang til kl. 7 morgen for ikke at genere skovens øvrige gæster. Skoven og hele egnen er berømt for sine rekordstore råbukke.

På cykel

I den sydlige ende af skoven er der en mountainbike-rute. Ruten er på ca. 4,5 km og starter på P-pladsen på Gulddyssevej. Sporet er afmærket. I øvrigt må du cykle på alle stier og veje, men husk at tage hensyn til de gående.

Læs mere om Naturstyrelsens MBT-ruter

Se MTB-rutens forløb på singletracker.dk

Overnatning og bålpladser

Du kan overnatte frit i eget telt på lejrpladsen i den sydlige del af skoven, hvor der også er bålplads. Husk selv at tage brænde eller grillkul med. I den nordlige del af skoven er der også en bålplads, hvor du kan overnatte. Her er to sheltre med flot udsigt ud over landskabet. Shelterne er forbeholdt institutioner i Roskilde Kommune på hverdage mellem kl. 8 og 16. Uden for dette tidsrum skal de bookes via book.naturstyrelsen.dk. Der er også en bålplads i den allersydligste ende af skoven på sletten ved siden af hundeskoven.