Orkidé springer ud i maj
Orkideen tyndakset gøgeurt blomstrer som den første af alle danske orkideer. De rødviolette blomster kommer frem allerede i begyndelsen af maj. Tyndakset gøgeurt vokser i løvskovens lysninger. En anden orkidé i skoven er skov-gøgelilje. Dens hvide blomster lyser op i skovbunden i juni og begyndelsen af juli. Om dagen har de ingen duft. Men om aftenen lokker de natsværmere til ved at udsende en lokkende, sød duft. Begge planter er som alle danske orkideer fredet.

Stængler fra nøkkeroser blev brugt til mel
På overfladen af søerne i Borremosen kan du i sommermånederne se hvide nøkkeroser. Blomsterne med en diameter på op til 20 cm er de største i den vilde danske natur. Planterne henter næring fra dyndet på bunden af søen gennem en jordstængel. Stænglerne indeholder både stivelse og protein. Tidligere har man malet de tørrede, knuste stængler til en slags mel, hvis man ikke kunne skaffe mad på anden vis. Hele planten er svagt giftig, så du skal ikke selv prøve.
Kødædende plante vokser i Borremosens søer
En anden iøjnefaldende vandplante i Borremosen er alm. blærerod. Den stikker sine lysende, æggegule blomster op over vandoverfladen fra juli til september. Planten er kødædende. På undersiden af bladene sidder små fangstblærer, som er lukket med et lille låg. Når smådyr som myggelarver og dafnier rører ved blæren, klapper låget op. Byttet suges ind og nedbrydes ved hjælp af enzymer. Alm. blærerod er ret sjælden i Danmark.
Judasøre er god i wokretter
Hannenov Skov er et fint sted at se efter svampe. Den bruskagtige judasøre vokser typisk på gamle hyldetræer, men kan også ses på andre gamle løvtræer. Svampen er spiselig. Den smager ikke af ret meget, men giver konsistens i f.eks. salater og wokretter. Svampen kendes i det kinesiske køkken som skyøresvamp. Judasøre opbevares i tørret tilstand og udblødes inden brug. Sensommer og efterår kan du finde masser af rørhatte, bl.a. er Karl Johan udbredt. En anden spiselig svamp i skoven er violet hekseringshat.