Praktisk - Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantage

Se p-pladser, fugletårn, vandre- og cykelruter m.m. på udinaturen.dk

Find vandretursfolderen for Hanstholm Vildtreservat 

Begrænset adgang til reservatet

Hanstholm Vildtreservat er et fredet fristed for dyr og fugle. Derfor er der grænser for, hvor meget publikum må komme på besøg. I reservatets centrale zone er der adgang forbudt hele året. I den øvrige del af reservatet øst for Kystvejen er der adgang forbudt, når fuglene yngler fra 1. april til 15. juli. Uden for denne periode må du færdes til fods. Men hold dig på afstand, når krondyrene er i brunst, så du ikke forstyrrer dyrene i parringstiden. Mellem kystvejen og Vesterhavet må du besøge reservatet hele året rundt, når blot det er til fods. Det er ikke tilladt at have hunde med i vildtreservatet.

Toiletter

Der er toiletter ved p-pladsen ved kysten og ved p-pladsen ved kanten af Nors Sø. Der et primitivt das ved shelterpladsen ved Peter Odgaards Plads.

Løbe- og cykelruter

Uanset om du kommer på to hjul eller til fods, er der rig mulighed for at få dine ønsker om bevægelse og naturoplevelser opfyldt.

Læs mere om løbe- og cykelruter i Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantager

Riderute

En riderute er etableret i Nationalpark Thy, så ryttere og heste kan følges ad gennem hele nationalparken. Ruten går gennem Tved Klitplantage. Undervejs på den lange rute er der pausefolde, så hestene kan komme på fold, og rytterne tage en pause.

Læs mere om ridning i Thy

Ryttere må desuden ride på de stier, som er beregnede til det.

Find ridestier på Udinaturen.dk

Overnatning

Du er velkommen til tage en middagslur eller blive natten over i det shelter, der står ved Peter Odgaards Plads i Tved Klitplantage lige på kanten af Hanstholm Vildtreservat. Ved den primitive lejrplads er der bålplads, så du kan spise varm mad og nyde varmen fra bålet. Du kan bare troppe op og lægge dig, hvis shelteret er ledigt og ellers opfordre til, at I i fællesskab finder en løsning, så alle kan få ly for natten. Du kan overnatte én nat.

Læs mere om overnatning i Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantage

For handicappede

En særlig handicapvenlig fiskebro ved Bagsø gør, at gangbesværede og kørestolsbrugere uden problemer kan tage med på fisketur. Handicaptoilet findes lige i nærheden ved Nors Sø for at finde. Der er ikke specifikt handicapvenlige stier i plantagen, men de fleste skovveje er udmærkede til gangbesværede, og ved Hanstholm Fyr på kanten af reservatet er der en handicapsti og borde-bænke.

Hunde

Hunde i snor er velkomne i Tved Klitplantage, men der er ikke adgang for hunde i Hanstholm Vildtreservat. Nærmeste hundeskov er i Østerild eller Vilsbøl Plantage.

Find vej

Med bil

Du kan komme til Hanstholm Vildtreservat ad landevej 181 langs Vesterhavet eller fra østsiden ved Nors Sø og Tved Klitplantage.

Se veje og P-pladser på kort

Parkering

Der er parkeringspladser i det sydvestligste hjørne af reservatet ved KLlitmøller, lige nordøst for reservatet og ved Kystvejen – 181 - mellem de to punkter. Også i Tved Klitplantage er der fine p-forhold. De er ved Tved Kirke, ved Nors Sø og ved Sårup.

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage tog eller bus til Thisted og derfra bus nr. 90 til Tved Kirke eller køre hele vejen til Hanstholm. Står du af i Tved, kan du gå gennem klitplantagen mod vest mod reservatet. Kører du hele vejen til Hansholm, traver du sydøst på og når ind i reservatet, hvorfra du kan gå videre over til Tved Klitplantage. Her er dog ingen sti, og du må kun gå her uden for fuglenes yngletid.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk


Mere om Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantage:

Kort med seværdigheder Aktiviteter Dyr og planter Året rundt Historie