Praktisk - Helgenæs

Helgenæs kortudsnit

Få et overblik over faciliteter og diverse ruter på udinaturen.dk

Toiletter

Der er handicapvenligt toilet ved Sletterhage Fyr og alm. toilet på DGI Karpenhøj Besøgscenter. Fuglsø Strand har alm. toilet, dog kun åbent i sommerhalvåret.

Handicapfaciliteter

Der er kun få faciliteter for handicappede i Helgenæs-området. Ved Sletterhage Fyr er der fra p-plads god adgang til sommeråben udstilling, madpakkerum og handicapvenligt toilet. Her ligger kysten dog med vid udsigt og dyreliv helt tæt på p-pladsen. DGI Karpenhøj Besøgscenter har gode stier rundt i haverum og oplevelseslandskab, bord-bænke-sæt og et offentligt toilet, dog ikke handicapvenligt. Fuglsø Nord p-plads har picnic-bord og flot udsigt. Ved Ryes Skanser øststrand kommer man også let helt ned til stranden.

Generelt er de mindre områder og seværdigheder ret utilgængelig for handicappede, især pga det kuperede terræn.

Med hund

På arealerne skal hunde som udgangspunkt altid være i snor, og det bliver anmeldt til politiet, hvis man lader sin hund løbe løst. Ved stranden skal hund være i snor i sommerhalvåret 1. april – 30. september. Specielt Helgenæs kyster, strandheder og overdrevsbakker har i foråret mange ynglefugle med jordreder, som er sårbare overfor forstyrrelse, bl.a. hund. Især på steder med mange besøgende (især Sletterhage) beder vi dig benytte hundepose.

På cykel

Der må cykles på alle grusveje, men dem er der kun få af. På vej til Helgenæs har Rønde-Ebeltoft-Mols har et fint cykelsti-net, men på Helgenæs må man cykle på landevejene. Uden for pendler- og ferietid er de dog ganske fredelige.der med mange besøgende (især Sletterhage) beder vi dig benytte hundepose.

På hesteryg

Der findes ikke særskilte rideruter og –faciliteter på Helgenæs. Ridning dog mulig efter generelle regler. Strandene er på lange stræk meget stenede.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Med bil

Helgenæs ligger i Syddjurs Kommune, som en halvø rækkende sydpå fra Mols, ud i Århus Bugt mod Samsø.

P-pladser: Der er gode offentlige parkeringsmuligheder ved alle besøgsmålene: Sletterhage Fyr, Lushage (Klæbjerg), Ellemandsbjerg, Ryes Skanser, Fuglsø Strand, DGI Karpenhøj Besøgscenter og Fuglsø Nord. Tyskertårnet skal dog nås via Sletterhage eller Klæbjerg.

Offentlig transport

Med tog: Der er ingen togforbindelse til Helgenæs.

Med bus: Bus 361 kører Rønde-Helgenæs. På Helgenæs kører den en rundtur ”mod uret” og ikke sydligere end Ørby-Esby, dvs. ikke til Sletterhage. Rønde nås sådan: Bus 120, 121, 122, 123 går Århus-Rønde, 217 Randers-Rønde, 122 og 123 kører til Århus via Rønde fra hhv. Grenå og Ebeltoft.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk