Praktisk - Kongelunden

kort-digital-guide-web-kongelunden.praktisk

På cykel

Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.

Læs mere om mountainbiking i den danske natur

På hesteryg

Du må ride på de afmærkede ridestier og i skovbunden, hvor der er høje træer.

Læs mere om ridning i Hovedstaden

Tag hunden med

Hunde er velkomne i Kongelunden. I den ny hundeskov syd for Rosenlund Sidevej og nord for Kalvebodvej kan hundene gå løs, hvis de er under deres ejers kontrol. Alle andre steder i Kongelund skal de være i snor.

Handicappet i Kongelunden

Kongelunden har et veludviklet net af stier, og to af de gennemgående veje – bl.a. Collins Allé, der går ned til Hestefælleden og stranden – er asfalterede. Også Fasanstien og Tangvejen har så god en belægning, at det ikke er et problem at færdes med kørestol.

Toiletter

Der er ingen offentlige toiletter i Kongelunden. Det nærmeste findes ved Kongelundsfortet lige syd for Kongelunden.

Overnatning og bålpladser

Ved Længste Høj i den sydlige nye del af Kongelunden er der bygget et overnatningssted, hvor man må slå sit telt op og overnatte og grille eller tænde bål. Der er også bålpladser og borde og bænke andre steder i skoven. Du må tage kul med hjemmefra til din grill eller sanke brænde til bålet i skoven.

Find vej til Kongelunden

Kongelunden ligger på Amagers sydspids, og der er gode offentlige transportmidler fra byen ud til skoven. Amager er flad som en pandekage, så du kan også cykle  – eventuelt ad cykelstier over Vestamager – eller du kan tage bilen. Der er P-pladser i alle dele af skoven

Offentlig transport

Fra Københavns Rådhusplads kan du tage bus 33 mod Søvang lige til skoven. Du kan også tage metroen eller Øresundstoget til Ørestad Station og derfra tage bus nr. 33. Stå af ved stoppestedet Kongelunden.

Se også rejseplanen.dk

Færdselsregler i naturen – vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.