Aktiviteter i Rørvig Sandflugtsplantage

Se vandreruter, fiskesteder, hundeskove m.m. på udinaturen.dk

Vandreture

På kortet er der med gult afmærket en vandrerute på ca. 7 km. Ruten kan afkortes eller forlænges efter behag. Den går fra P-pladsen ved Lynghusvej ad Redningsvejen, der går langs Kattegat til Dybesø og tilbage igen gennem plantagen. Udover den afmærkede rute er der også lagt op til lange ture langs stranden, der er en af de bedste på Sjælland.

Du kan også tage stien fra Dybesø ad Højsandet ind til Skansehagevej og Højsandspladsen. Turen frem og tilbage er på ca. 3 km. Du går oven på de gamle tilsandede risgærder, der nu er bevokset med skov. Skoven står fuldstændig uberørt og virker lidt jungleagtig. Flere steder undervejs er der en fin udsigt over landskabet.

Du kan også følge Kattegat fra Dybesø langs Flyndersø og Korshage til Skansehage og se de flotte gamle sommerhuse langs kysten. Turen er på ca. 6 km.

Løb

Der bliver løbet i sandflugtsplantagen. FK Odsherredsløberne arrangerer løbetræning og afholder hvert år Sandflugtsløbet. Flere orienteringsklubber afholder orienteringsløb i plantagen.

Se f.eks. fkodsherredløb.dk

Fiskeri

Stranden ud for Korshage er populær blandt kystfiskerne. Det er især ørreder, de går efter, og hornfisk om foråret/forsommeren. Hvis du er mellem 18 og 65 skal du have fisketegn.

Det kan købes på fisketegn.dk

Cykel

Du må cykle på alle stier og veje, når blot du husker at tage hensyn til de gående. Der er ingen særlige mountainbikeruter i Rørvig Sandflugtsplantage.

For fuglekiggere

Korshage er et godt sted at se på fugletræk. Med østenvind kan man om foråret opleve store fugletræk. Det er alt fra småfugle til rovfugle og på heldige dage også traner.

Læs mere under Året rundt

Se de seneste observationer på dofbasen.dk

Find mere info på Rørvig Fuglestations hjemmeside rfst.dk

Surfing og sejlads

Bugten ved Skansehage er et yndet windsurfersted. Især hvis vinden kommer fra syd/sydvest er der masser af surfere i bugten på en fin efterårsdag. Om sommeren er bugten også en populær ankerplads blandt sejlerne.

Stranden

Stranden ud for Rørvig Sandflugtsplantage er en af Sjællands bedste, så det er bare at hoppe i og tage sig en dukkert eller svømme en lang tur.

Til hest

Der er ingen særlige ridestier i området, men du må ride på veje og stier, hvis du tager hensyn til skovens andre gæster og i øvrigt følger reglerne.

Læs mere om færdsel på hest

Med hund

Din hund skal være i snor på i hele området. Hvis du tager den med i vandet, så husk at vise hensyn til de andre badende. Mellem den 1. oktober og 31. marts må din hund gerne gå løs på stranden. Den nærmeste hundeskov er Grønnehave syd for Nykøbing.


Mere om Rørvig Sandflugtsplantage:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk