Aktiviteter i Rude Skov

Løb en aftentur ad en oplyst sti med 239 lamper, tramp i pedalerne på Danmarks mest berømte mountainbike-spor, hør historier om skoven på mobilen eller slås med orker og trolde i et rollespil for børn. Alt det og meget mere kan du prøve i Rude Skov.

Se diverse vandre- og cykelruter, lejrpladser, aktvitetsbaner, fiskesøer m.m. på kort på udinaturen.dk

På mountainbike

Det blå spor er Danmarks kendteste mountainbike-rute. Den 10 km lange rute har opnået international status, fordi den er teknisk svær og byder på mange højdemeter. Sporet går gennem skov, mudderhuller og krat og fører over flade strækninger, høje bakker og gennem skovbund med rødder, huller og stejle dalskråninger. Ruten er – som navnet siger – markeret med blåt. Det er ikke tilladt at køre uden for de afmærkede stier.

Dansk Mountainbike Klub arrangerer guidede introture i bl.a. Rude Skov.

Læs mere på mtb.dk

Læs mere om mountainbiking i de danske skove

Vandrerute

I terrænet er markeret en vandrerute med gule pletter på træerne. Man kan fx begynde turen ved p-pladsen ved Hørsholm Kongevej ca. 1 km nord for Rudegård Stadion. Hele turen er på 8 km, men kan afkortes eller forlænges ved at benytte andre veje og stier.

Se vandreruten på kort i vandretursfolderen

Løb med lys på

Lysløjpen er en 2,5 km lang rute gennem et let kuperet terræn i den sydlige ende af Rude Skov. Stien, der udgår fra Rudegaard Stadion, er i vinterhalvåret oplyst med 239 små lamper. Lamperne er tændt kl. 15-22. Lysløjpen er oprindelig anlagt til skiløb, og når vintervejret tillader det, er sporet forbeholdt skiløbere. Resten af året bruges den af folk i løbesko. Det er ikke tilladt at cykle eller ride på stien.

Læs mere om løjpen og se den på kort på rudersdal.dk

Se skoven fra hesteryg

Rude Skov byder på gode ridemuligheder i et meget afvekslende terræn. Du må ride på skovvejene og på de afmærkede ridestier - følg de hvide hestesko på træerne. På skovvejene rides i skridt eller trav og altid i højre side af vejen. Ridning er ikke tilladt på gangstierne langs bredderne af Løjesø og Agersø.

Læs mere om ridning

På tur med hunden

Hunde skal være i snor i Rude Skov af hensyn til vildtet og de andre gæster. En hundeskov findes lige nord for skoven ved Friheden. Hunde må også gerne løbe løs i to andre skove i nærheden – Geel Skov og Søllerød Kirkeskov.

Læs mere om hund i naturen

Ring til naturen

Rude Skov er fuld af spændende, sjove og sørgelige historier om de mennesker, der har levet af og arbejdet i skoven gennem mange hundrede år. Du kan høre historierne på din mobil, hvis du ringer til telefonnumrene på de røde pæle, du finder mange steder i skoven.

Du kan også høre historierne hjemmefra ved at ringe på disse numre:

99 40 05 18 Frederik d. 7.´s Fiskesten
99 40 05 19 Femsølyng
99 40 05 20 Kanaler og dæmninger i Rude Skov
99 40 05 21 Fiskere, bønder og blegemænd
99 40 05 22 Skårekilde-dæmningerne
99 40 05 23 Mølledrift, karpeopdræt og kongeveje

Riddere, orker og trolde

Rude Skov lægger forår og efterår stemning til et meget populært rollespil for børn. Hver anden lørdag vrimler det med riddere, trolde, orker, elvere, troldmænd, heltinder og andre eventyrlige skikkelser, som mødes på p-pladsen ved Femsølyng. Bag arrangementet står foreningen Rollespilsfabrikken.

Læs mere på juniorrollespil.dk

Smid snøren ud 

Selv om dambruget for længst er nedlagt, er der fortsat gode spisefisk at hente i Rude Skovs søer og i vandhullerne på Femsølyng. 

Se hvor du kan fiske på udinaturen-kortet 

- Husk at klikke på "Frit Fiskeri" for at se fiskesøerne.

 

Naturlegeplads

Ved Naturskolen i Rude Skov ligger der en naturlegeplads, der består af en række små legerum spredt ud i skoven.

Læs mere om naturlegepladser

Badning

I det nordøstlige hjørne af Løjesø – nærmest Højbjerg – findes et godt badested.

Bål- og lejrpladser

Findes på Udinaturen.dk