Rude Skov - Praktisk

Bål- og lejrpladser

Find bål- og lejrpladser på Udinaturen.dk

Badning

I den nordlige ende af Løjesø findes en udmærket badestrand.

Fiskeri og sejlads

Du må fiske i Rude Skovs søer og i vandhullerne . Se hvor på udinaturen.dk 

Tryk på "Ved vandet" og derefter "Frit fiskeri".

Adgangsforhold for handicappede

På grund af det stærkt kuperede terræn egner Rude Skov sig generelt ikke til færdsel for handicappede. Der er dog anlagt en handicapegnet rute rundt om Ebberøddam og Blegmandsmosen.

Se dig godt for

Vær særlig opmærksom, hvis du færdes uden for stierne. Rude Skov er rig på mosehuller, som kan være svære at se. I 2000 kunne en rytter således fortælle, at hendes hest, Bofir, var forsvundet i et sådant hul, mens hun selv havde reddet sig ind på fast grund. Dykkere forsøgte at bjærge den druknede hest, men vandet var så plumret, at det blev opgivet. Skovbunden kan altså være lumsk at færdes i, og man bør være forsigtig!

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen.

Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel: Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.

Der er dog anlagt en særlig mountainbike-rute, det blå spor, som er Danmarks kendteste mountainbike-rute. Det er ikke tilladt at køre uden for de afmærkede stier.

Til hest: Du må ride på skovvejene og på de afmærkede ridestier - følg de hvide hestesko på træerne. På skovvejene rides i skridt eller trav og altid i højre side af vejen. Ridning er ikke tilladt på gangstierne langs bredderne af Løjesø og Agersø.

Læs mere om ridning

Med hund: Hunde skal være i snor i Rude Skov. En hundeskov findes lige nord for skoven ved Friheden. Hunde må også gerne løbe løs i to andre skove i nærheden – Geel Skov og Søllerød Kirkeskov.

Læs mere om hund i naturen

Find vej

Med bil

Rude Skov ligger i Nordsjælland mellem Holte og Birkerød. Du kan komme til området med offentlige transportmidler, og der er gode parkeringsmuligheder, hvis du kommer i egen bil.

Offentlig transport

Fra Holte Station kan du tage bus 354 mod Nivå, som kører gennem skoven ad Hørsholm Kongevej og standser flere steder undervejs. Fra Birkerød Station kan du tage bus 197 mod Holte St.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk